FOLLOW US: facebook twitter

Νέα σελίδα για το Νοσοκομείο Κρεστένων

Ημερομηνία: 17-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα, Υγεία

Αύξηση σε όλες τις ιατρικές πράξεις το τελευταίο δεκάμηνο.

Ο στόχος που έθεσε η αν. Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου επετεύχθη


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Νέα σελίδα φαίνεται πως έχει γυρίσει η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων που μετά από ένα μεγάλο διάστημα «χαμηλών πτήσεων», το τελευταίο δεκάμηνο φαίνεται πως επανακάμπτει προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο στόχος που έθεσε πριν δέκα μήνες, όταν και ανέλαβε καθήκοντα, η αν. Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου, φαίνεται πως έχει κερδιστεί καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες, εμπιστεύονται ξανά την Νοσηλευτική μονάδα του τόπου τους και εξυπηρετούνται με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στο κεντρικό Νοσοκομείο του Πύργου για απλές καθημερινές τους ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι συνεχείς δράσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και διενέργειας ιατρικών πράξεων, έχουν αποτέλεσμα και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στατιστικά στοιχεία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δέκα μηνών (από 1/9/2022 έως 30/6/2023). Σύμφωνα με αυτά η αύξηση που σημειώθηκε σε όλες τις ιατρικές πράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (1/9/2021- 30/06-2022) είναι σημαντική.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο Ακτινολογικό τμήμα καθώς η προσέλευση αυξήθηκε κατά 97% σε σχέση με το προηγούμενο δεκάμηνο. Συγκεκριμένα, το δεκάμηνο Σεπτεμβρίου ‘21 με Ιούνιο του ’22 εξυπηρετήθηκαν 876 ασθενείς ενώ το αντίστοιχο δεκάμηνο Σεπτεμβρίου ‘ 22 με Ιούνιο του ’23 ο αριθμός αυτό εκτοξεύτηκε στους 1.730 ασθενείς!

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα υπόλοιπα τμήματα. Στο Μικροβιολογικό σημειώθηκε αύξηση 69% (1.494 ασθενείς από 884), την πόρτα των ΤΕΠ πέρασαν 37% περισσότεροι ασθενείς (7.277 ασθενείς από 5.315), ενώ είχαμε και 41% περισσότερες εισαγωγές (330 ασθενείς από 234).

Το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν και οι συνταγογραφήσεις κατά 44% (37.716 συνταγογραφήσεις το τελευταίο δεκάμηνο έναντι 26.278 το προηγούμενο αντίστοιχο).

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν οι νέες ιατρικές πράξεις που διενεργήθηκαν στη ΝΜ Κρεστένων το τελευταίο δεκάμηνο. Στο Παιδιατρικό εξετάστηκαν 282 παιδιά, ενώ στην νοσηλευτική μονάδα πραγματοποιήθηκαν 81 εξετάσεις μαστού, 224 τεστ Παπ και 20 διαβητολογικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε όλες τις ιατρικές πράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον προστέθηκαν και νέες ιατρικές εξετάσεις οι οποίες δρομολογήθηκαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα στην Μονάδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων για την αγάπη, τη προσφορά και την αφοσίωση του, που πολλές φορές προσφέρει υπηρεσίες και εκτός ωραρίου υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους καθώς και τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας κ. Σπύρο Πολίτη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη για την πολύ καλή συνεργασία μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνέπεια και επαγγελματισμό συνεχίζουμε σταθερά να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης, της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο! Είμαστε δυνατή ομάδα! Σας ευχαριστώ πολύ, συνεχίζουμε…» επισήμανε η Αν. Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας-  Ν.Μ. Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος