FOLLOW US: facebook twitter

Νέα πρωτιά για την Α.Κ.Ε στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πύργου – Νικήτρια η συμμετοχή που άγγιξε το 95%

Ημερομηνία: 24-01-2023 | Συντάκτης:

Mε 9 έδρες και δεύτερη η ΔΑΣ με 2 έδρες

Πρωτιά για μια ακόμα φορά σημείωσε η AΔEΣMEYTH KINHΣH EPΓAZOMENΩN στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, κατακτώντας συνολικά 9 έδρες  στη νέα διοίκηση με 45 ψήφους, αυξάνοντας μάλιστα την δύναμη της κατά μια έδρα σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ με 2 έδρες στο 11μελές Δ.Σ και 12 ψήφους.

 Στην εκλογική διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου Πύργου, συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι των 15 σωματείων μελών του, όπου ψήφισαν συνολικά 57 από τους 59 αντιπροσώπους των σωματείων ενώ το κύριο χαρακτηριστικό των τωρινών αρχαιρεσιών ήταν η σχεδόν μαζική προσέλευση των σωματείων στις κάλπες καθώς η αποχή ήταν η μικρότερη που έχει σημειωθεί ως τώρα. Το γεγονός αυτό της αυξημένης συμμετοχής στις εκλογές, χαροποίησε και τις δύο παρατάξεις ωστόσο εμπεριέχει και ένα θετικό μήνυμα, αυτό της συσπείρωσης των εργαζομένων απέναντι στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εργασίας αλλά και η κοινωνία ολόκληρη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΠ κ. Γιάννης Βένδρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που άγγιξε το 95% , η μεγαλύτερη όπως είπε που είχαν ποτέ και αυτό το θεωρεί ως μεγάλη επιτυχία. Τέλος ευχαρίστησε εφορευτική επιτροπή και δικαστικό αντιπρόσωπο για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εκλεγέντων από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας, η κατανομή των ψήφων και εδρών ανά παράταξη.

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος