FOLLOW US: facebook twitter

«Ναυαρχίδα» το Νοσοκομείο Πύργου και παράλληλη διακριτή λειτουργία Αμαλιάδας και Κρεστένων

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

-Πολιτική βούληση και «Συμφωνία»για τον Υγειονομικό Χάρτη!

-Τι επισημαίνει το μέλος του ΔΣ του ΓΝ Ηλείας, Μενέλαος Παπασωτηρίου


Η επίσκεψη της Αναπλ. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα στην Ηλεία και η θέση της, που εκφράζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας βρέθηκαν στη σωστή κατεύθυνση.

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς αφού όπως είπαν όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν.

Χαίρομαι ωστόσο, ιδιαίτερα γιατί στη διάρκεια της επίσκεψης της καςΓκάγκα, κατεγράφησαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς και όχι μόνο.

Οι πολίτες της Ηλείας ζητούν τη συγκρότηση ενός ισχυρού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δευτεροβάθμιας περίθαλψης με έδρα τον Πύργο, αλλά και ταυτόχρονη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Αμαλιάδας και Κρεστένων με διακριτό ρόλο και μετά από υποστηρικτική στελέχωση στη Ν.Μ. Πύργου.

Το μήνυμα ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟ, όπως επίσης και η θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης οποιασδήποτε υγειονομικής δομής του Νομού. Έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάργηση των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρεστένων όπως σκοπίμως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, αλλά κρίνεται αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός και η εξειδίκευση του έργου που θα επιτελούν.

Και τούτο, σε συνδυασμό με τα στοχευμένα κίνητρα σε υποψήφιους γιατρούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για ομαλή λειτουργία των παραπάνω Μονάδων, μαζί με όποια άλλη παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη…

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, μέχρι κάποιοι να καταλάβουν την ουσία του προβλήματος. Όμως κάπου εδώ, πρέπει να πάρουν ένα τέλος οι πολιτικές σκοπιμότητες απ’ όπου και αν προέρχονται. Η αγωνία και ο προβληματισμός κάνουν τους πολίτες να ΑΠΑΙΤΟΥΝ και να περιμένουν από ΟΛΟΥΣ συνεργασία για το κοινό καλό.
Ο σχεδιασμός όπως δήλωσε και η κα Γκάγκα θα ξεκινήσει σύντομα με πρώτο το Νοσοκομείο Πύργου.
Είπε εξ’ άλλου ότι οι επόμενες προσλήψεις Ιατρών θα γίνουν μόνο για τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, όπως είναι ο Πύργος!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα στα Νοσοκομεία μας δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά σήμερα. Συσσωρεύθηκαν επί πολλά χρόνια το προηγούμενο διάστημα και δεδομένης της πανδημικής κρίσης ξεπέρασαν δυστυχώς τα όριά τους.

Τώρα καλείται η Διοίκηση, και πολύ περισσότερο ο Διοικητής που κάνει συνεχείς προσπάθειες και μοχθεί για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, σε συνεχή πάντα και άψογη συνεργασία και στήριξη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, να εργασθούν μεθοδικά και να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που υπάρχουν.

Χρειάζεται να συμπαρασταθούμε όλοι στο έργο που επιτελείται για την επάρκεια σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα τα τμήματα της Ν.Μ. Πύργου και ταυτόχρονα να απεξαρτηθεί το Νοσοκομείο από όλες τις παλιές νοοτροπίες και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Σήμερα ωστόσο προέχει η ηρεμία και η αίσθηση ασφάλειας των συμπολιτών μας, η εμπιστοσύνη στο υπάρχον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά τη «μάχη» του κάτω από δύσκολες συνθήκες, και η «συμφωνία» όλων μας για το νέο Υγειονομικό Χάρτη της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος