FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Η κυβέρνηση πηγαίνει από  φιάσκο σε φιάσκο»

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:

Την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία, την ακρίβεια και την κακοκαιρία κατέδειξε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός, επισημαίνοντας παράλληλα την καταστροφική αδράνεια και ανεπάρκεια της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής, η κακοκαιρία «Ελπίδα» ξεγύμνωσε για μια ακόμη φορά το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο κυβερνητικός μηχανισμός απέτυχε παταγωδώς στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να μην κοπεί η ηλεκτροδότηση και να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα για τους μαθητές.

«Λέγανε ότι ήταν έτοιμοι και ότι είχαν σχέδιο. Και το ερώτημα είναι αν δεν είχαν σχέδιο τί θα είχε γίνει; Όποια κρίση και αν προκύπτει, όποιο φυσικό φαινόμενο, η κυβέρνηση αποτυγχάνει. Στις φωτιές καιγόμαστε, στις βροχές πλημμυρίζουμε και στα χιόνια εγκλωβιζόμαστε.»

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαματιανός, οι κυβερνώντες αν και γνώριζαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ακόμα και τον ακριβή χρόνο που θα έλθει ο χιονιάς, επέλεξαν να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

«Γνώριζαν πέντε μέρες πριν και δεν εφάρμοσαν τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ούτε εμπόδισαν την κυκλοφορία στα φορτηγά και στα βαρέα οχήματα. Που ήταν οι αλατιέρες και οι καθαρισμοί στους δρόμους; Που ήταν οι 4.000 αστυνομικοί για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία; Που ήταν η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού; Που ήταν ο συντονισμός; Κατάφεραν να τα πάνε χειρότερα και από πέρσι στην κακοκαιρία “Μήδεια”.»

Επιπλέον, ο κ. Καλαματιανός στηλίτευσε την εκκωφαντική απουσία του Πρωθυπουργού τις κρίσιμες ώρες, προκειμένου να γλυτώσει από την αποδοκιμασία και την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και την προκλητική προσπάθεια που καταβάλλει, τώρα, για να χρεώσει σε άλλους την ευθύνη.

«Όλοι γνωρίζουν ότι τους Υπουργούς τους διαλέγει ο ίδιος, άρα έχει την ευθύνη των πράξεων και των παραλείψεών τους. Εμφανίστηκε μετά από δύο μέρες ο Πρωθυπουργός και ζήτησε προσχηματικά και υποκριτικά συγνώμη. Αν εννοούσε τη συγνώμη θα την έλεγε αμέσως και όχι μετά από δύο μέρες.»

Για να προσθέσει πως οι πολίτες περίμεναν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη μια ουσιαστική απολογία για το τεράστιο φιάσκο του επιτελικού κράτους της ΝΔ.

«Η απουσία ανάληψης της ευθύνης γιγαντώνει την αγανάκτηση και την απογοήτευση του κόσμου. Ανάληψη ευθύνης σημαίνει και παραίτηση. Από τη μια παραδέχτηκε ότι έγιναν αστοχίες και λάθη και από την άλλη δεν τα αποδέχεται για τον ίδιο και τους Υπουργούς του. Προσπάθησε να αποκρύψει την έλλειψη συντονισμού και σχεδίου, την ολική κατάρρευση και την αποτυχία στον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονταν για εικοσιτέσσερις ώρες στην Αττική οδό.

Δεν απάντησε τίποτα για το χάος και τον εγκλωβισμό σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων, στη Μαραθώνος και αλλού. Δεν απάντησε τίποτα για τους επτακόσιους ανθρώπους που έμειναν εγκλωβισμένοι σε συρμούς του τρένου. Για τους ασθενείς στο Σωτηρία που δεν είχαν φαγητό και οξυγόνο. Για τους χιλιάδες που έμειναν παγωμένοι μέσα στο κρύο γιατί κόπηκε το ρεύμα.

Πολλοί από όλους αυτούς κινδύνευσαν γιατί ήταν άνθρωποι με προβλήματα υγείας, έγκυες γυναίκες, γέροντες.

Εμείς δεν ζητάμε μόνο την παραίτηση Υπουργών για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, για αυτή την πρωτοφανή κατάρρευση του κράτους. Ζητάμε την παραίτηση του ιδίου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Είναι μια κυβέρνηση που πηγαίνει από λάθος σε λάθος, από αποτυχία σε αποτυχία, από φιάσκο σε φιάσκο. Είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει. Ότι και να κάνει ότι και να πει οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος έχει την ευθύνη για αυτό το φιάσκο, για αυτή τη διάλυση και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος