FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: Στο επίκεντρο η καθημερινότητα και οι υποδομές

Ημερομηνία: 24-01-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Νίκου Κοροβέση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πύργου

Η θέληση για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής και οι βάσεις για μια γόνιμη συνεργασία τέθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Ο πρόεδρος, Σωτήρης Βέντρας, η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη, ο β’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Μαντάς, ο γενικός γραμματέας, Νίκος Ορφανός, ο έφορος – ταμίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο έφορος Παναγιώτης Σταθάς και το μέλος του Δ.Σ. Μενέλαος Παπασωτηρίου αφού ευχήθηκαν στον κ. Κοροβέση καλή θητεία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, έθεσαν υπόψιν του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας τις βασικές προτεραιότητες του Εργατικού Κέντρου, οι οποίες σε πρώτη φάση σχετίζονται με την βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, την ανάπτυξη και τις υποδομές της περιοχής.

Ειδικότερα, τα θέματα που απασχολήσαν την συζήτηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν αυτό της ανέγερσης του νέου κτιρίου του ΕΦΚΑ, στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Φορέα στον Πύργο, στην οδό Ολυμπίων αλλά και η ανάγκη να προχωρήσουν οι μελέτες για την κατασκευή εργατικών κατοικιών στην έκταση που βρίσκεται πλησίον της ΣΕΤΤΗΛ.

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πύργου, παράλληλα, έβαλαν ψηλά στις προτεραιότητες το ζήτημα της αναβίωσης του σιδηροδρόμου στην Ηλεία και την επέκταση του στον νομό, καθώς και τις εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας τόσο στον οδικό άξονα Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας όσο και στην οδό Αλφειού. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη μνεία και στην ανάγκη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Αλφειού, με τον κ. Κοροβέση να δεσμεύεται πως θα θέσει τα παραπάνω ζητήματα υπόψιν της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, στην συνάντηση που θα έχουν αύριο, Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για την δυνατότητα προσέλκυσης αναπτυξιακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και θα οδηγήσουν στην μείωση της ανεργίας αλλά και για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας των δύο φύλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία. «Εκτιμώ τον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Πύργου και θέλω, τα μέλη του άξιου Δ.Σ., να γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής έχουν έναν πιστό σύμμαχο στις διεκδικήσεις και στην προσπάθεια που κάνουν», τόνισε ο Νίκος Κοροβέσης μετά το τέλος της συνάντησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος