FOLLOW US: facebook twitter

«Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια»

Ημερομηνία: 31-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Διεξήχθη η διαδικτυακή Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή και του Δήμου Πύργου

Με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής των Δήμων Πύργου, Ευρώτα, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Ξηρομέρου.

Η Εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και Εμβόλια» πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην Ημερίδα, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από σχολεία Α’ και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.

O Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Ο Δήμος Πύργου, συμμετέχει στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της χώρας σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την σημασία των εμβολίων. Μέσω αυτών των δράσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και της κοινωνίας των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να επιτευχθεί η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και να λυθούν πολλές απορίες για τον εμβολιασμό.

Εύχομαι λοιπόν καλά αποτελέσματα και σίγουρα θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε επόμενη δράση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων». Το συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η κα Ελισσάβετ Κωστοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Δήμο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος