FOLLOW US: facebook twitter

Το Καινοτο(λ)μώ πηγαίνει Γερμανία

Ημερομηνία: 31-03-2023 | Συντάκτης:

Συνεχίζεται από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας η κινητικότητα εκπαιδευτικών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συνεχίζει τις κινητικότητες των εκπαιδευτικών της στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1με τίτλο «Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε Ηλείας». Συγκεκριμένα, 7 εκπαιδευτικοί από σχολεία του νομού μετακινήθηκαν για επιτόπια παρακολούθηση (job shadowing) σε 2 σχολεία της Γερμανίας από τις 13 / 03 έως και τις 17/ 03/2023.

Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς : κ. Ταυλόπουλο Αριστείδη από το 4ο ΓΕΛ Πύργου, κα Λαμπροπούλου Παρασκευή από το ΓΕΛ Ζαχάρως και κα Τζανέτου Αφροδίτη από τη ΔΔΕ Ηλείας επισκέφθηκε το σχολείο Marie Curie Realschule Plus Bad Marienberg. Πρόκειται για σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που στεγάζει γυμνάσιο με 700 μαθητές και 65 εκπαιδευτικούς. Η ομάδα των καθηγητών ξεναγήθηκε σε μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Westerwaldkreis, όπως το μοναστήρι Marienstatt Abbey, την πόλη Koblenz καθώς και την παλιά πόλη του Hachenburg . Επίσης, οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Πάρκο Άγριας Ζωής στο Bad Marienberg και μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Φρανκφούρτη.

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς: κ. Πανταζόπουλο Δημήτριο από το ΓΕΛ Ζαχάρως, κα Κατσουλιέρη Αναστασία από το ΓΕΛ Βάρδας, κα Γαρδέλη Παναγιώτα από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και κα Πολυχρονοπούλου Αγγελική από τη ΔΔΕ Ηλείας επισκέφθηκε το Erzbischofliche St Anna Schule Gymnasium Wuppertal. Στο σχολείο φοιτούν 1100 μαθητές ηλικίας από 10 έως 18 ετών και διδάσκουν 80 καθηγητές. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Βούπερταλ, στην Κολωνία και στη Βόννη, πρωτεύουσα έως το 1990 της Δυτικής Γερμανίας.

Η επιτόπια παρακολούθηση και των δυο ομάδων περιελάμβανε επίσκεψη των κτιριακών εγκαταστάσεων (εργαστηρίων, γραφείων διοίκησης, γυμναστηρίων, σχολικών αιθουσών, εστιατορίου, προαυλίου, γηπέδων κ.ά.). Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Γερμανούς συναδέλφους και το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας συμμετέχοντας ενεργά στη σχολική καθημερινότητα. Στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση διαφορετικών μαθημάτων όπως Φυσικής, Μαθηματικών, Καλλιτεχνικών, Ξένων γλωσσών, Πληροφορικής κ.ά. στη γερμανική και αγγλική γλώσσα. Τέλος, έγινε παρουσίαση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας.

Αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία από τους Γερμανούς συναδέλφους οι οποίοι υποδέχτηκαν εγκάρδια τους συμμετέχοντες στις κινητικότητες , μοιράστηκαν τον τρόπο σκέψης τους, τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στα σχολεία τους. Πριν την αναχώρηση οι Έλληνες εκπαιδευτικοί προσέφεραν αναμνηστικά και δώρα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και από τους δήμους Πύργου και Ζαχάρως.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος