FOLLOW US: facebook twitter

Mονάδα μεταγγίσεων για θαλασσαιμικούς και στη ΝΜ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-07-2022 | Συντάκτης:

Ξεκινά τη λειτουργία της από την 1η Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τερματίζεται η ταλαιπωρία για τους πολίτες με θαλασσαιμία, που κατοικούν στην Αμαλιάδα και στη βόρεια Ηλεία, καθώς από την 1η Αυγούστου θα λειτουργεί Μονάδα Μεταγγίσεων και στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Όπως δήλωσε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, το αίτημα είχε κατατεθεί από τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας και έπειτα από συνεργασία και συνεννόηση με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έγινε αποδεκτό.

«Από την 1η του Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία της Μονάδας Μεταγγίσεων στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, μετά από αίτημα της Συλλόγου Θαλασσαιμίας, να λειτουργήσει για τους μεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς μονάδα που λειτουργούσε και πριν. Σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, απαντήσαμε θετικά στον σύλλογο και αποδεχτήκαμε το αίτημα, διότι θεωρώ πως δεν πρέπει οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται για μικρά πράγματα που θα διευκολύνουν τη ζωή τους. Πλέον οι αποστάσεις εκμηδενίζονται με το να μεταβαίνουν στην Αμαλιάδα για μετάγγιση. Η Αιμοδοσία της Αμαλιάδας είναι ένα από τα τμήματα που λειτουργούν άψογα και εξυπηρετεί τους θαλασσαιμικούς. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλουμε και εμείς στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Ηλείας», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος διευκρινίζοντας ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία της αντίστοιχης μονάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, η οποία συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της κανονικά στους ασθενείς του νομού.

Επιστημονικά υπεύθυνη για τη λειτουργία της μονάδας θα είναι η παιδίατρος Γαβριέλα Φεκετέα μαζί με δύο νοσηλεύτριες.

Πλήρης ανταπόκριση στην πυρκαγιά

Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Κρέστενα, τονίζοντας ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κλήθηκε εσπευσμένα να συνδράμει, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στη φροντίδα των πολιτών.

Mε την έναρξη της πυρκαγιάς το Νοσοκομείο Πύργου και η ΝΜ Κρεστένων τέθηκαν σε ετοιμότητα. Κλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές εκτός υπηρεσίες και προσήλθαν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Φιλοξενήσαμε τρεις ηλικιωμένους στο νοσοκομείο, για τους οποίους είχε δοθεί εντολή να φύγουν από την περιοχή τους, μέχρι χθες που επέστρεψαν στα σπίτια τους. Το νοσοκομείο επωμίστηκε τα πάντα, τη σίτιση, τη στέγαση, τα πάντα μέσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες που κάναμε για τον λαό. Δεν είχαμε τραυματίες παρά μόνο ένα εισπνευστικό φαινόμενο από εισπνοή καπνού, το οποίο αντιμετωπίστηκε αρχικά στη ΝΜ Κρεστένων και μετά στο Νοσοκομείο του Πύργου. Ο άνθρωπος πλέον χαίρει άκρας υγείας και έχει απέλθει από το νοσοκομείο», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος