FOLLOW US: facebook twitter

Μνημόνια συνεργασίας του Heron Lab του Παν. Θεσσαλίας με τα ΓΕΛ Λάλα, Λεχαινών και Πελοπίου

Ημερομηνία: 09-04-2024 | Συντάκτης:
Ο Δ/ντής του HERON LAB Γιώργος Βελντές

Μνημόνια Εκπαιδευτικής Συνεργασίας υπέγραψαν το ερευνητικό εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) Λάλα, Λεχαινών και Πελοπίου. Τα μνημόνια συνεργασίας υπέγραψαν για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Πρύτανης Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Διευθυντής του HERON LAB Γεώργιος Βελντές, ενώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος καθώς και η Διευθύντρια του ΓΕΛ Λάλα κα Ευγενία Δάβου, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Λεχαινών κα Αννίτα Λάκκα και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Πελοπίου Δρ. Γεώργιος Μπίρμπας.

Η συνεργασία θα εστιασθεί στους τομείς α) της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του σχολείου, β) της εκπαιδευτικής έρευνας πεδίου στο επίπεδο του σχολείου και γ)της υποστήριξης των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας που λειτουργούν (ή θα λειτουργήσουν) στα τρία Γενικά Λύκεια.

Για αυτή τη νέα εκπαιδευτική συνεργασία ο Δ/ντής του HERON LAB Γιώργος Βελντές επισήμανε πως οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα από τα μνημόνια συνεργασίας με τα Γενικά Λύκεια Λάλα, Λεχαινών και Πελοπίου εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ουσιαστική ενίσχυση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας. «Θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το θερινό σχολείο «ΗΡΩΝ» (που αποτελεί πια θεσμό) και με το Αστεροσκοπείο – Πλανητάριο «Διονύσης Σιμόπουλος», το οποίο βρίσκεται στη φάση υλοποίησής του. Στο HERON LAB,  έχουμε συγκροτήσει τον πυρήνα της ομάδας που απαρτίζεται από τέσσερεις Ηλείους επιστήμονες με επικεφαλής τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια του HERON LAB και Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Ηλείας-Ζακύνθου Δρ. Μαρία Μπίρμπα. Στην προσπάθειά μας αυτή μόνιμος συνοδοιπόρος και αρωγός είναι ο Δήμος Πύργου και ελπίζουμε  και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Νέο ταξίδι προς τη γνώση

Τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία με το HERON LAB εξέφρασαν και οι διευθυντές των τριών σχολείων, Ευγενία Δάβου (ΓΕΛ Λάλα), Αννίτα Λάκκα (ΓΕΛ Λεχαινών) και Δρ. Γεώργιος Μπίρμπας (ΓΕΛ Πελοπίου) τονίζοντας ότι οι ορίζοντες που ανοίγονται από αυτή την ενδιαφέρουσα και διαδραστική συνεργασία είναι πολύπλευροι, τόσο για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όσο και για τους μαθητές καθώς θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν με καινοτόμες μεθόδους, να εξοικειωθούν με νέες πρακτικές, να αξιοποιήσουν επιστημονικά δεδομένα στα οποία διαφορετικά δε θα είχαν πρόσβαση.


Σχόλιο για "Μνημόνια συνεργασίας του Heron Lab του Παν. Θεσσαλίας με τα ΓΕΛ Λάλα, Λεχαινών και Πελοπίου"

  1. Ο/Η Μένη λέει:

    Γράφετε στο άρθρο ότι το HERON LAB απαρτίζουν τέσσερις επιστήμονες από την Ηλεία. Γράψτε τα ονόματά τους είναι τόσο σημαντικό και για αυτούς αλλά και για εμάς να γνωρίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος