FOLLOW US: facebook twitter

Μηδενική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94071″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυν. Υπαλλήλων Ηλείας, Παν. Ζώντο

Τη δυσαρέσκειά του για τη μηδενική ενίσχυση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, μετά τη γνωστοποίηση της μίας μόλις τακτικής μετάθεσης αστυνομικού στον νομό, αφού προηγήθηκαν έκτακτες μεταθέσεις τον Σεπτέμβριο και 1500 προσλήψεις ειδικών φρουρών με το ίδιο αποτέλεσμα για την Ηλεία.

«Δυστυχώς, η Διεύθυνση Ηλείας δεν τυγχάνει από την πολιτεία της δέουσας αντιμετώπισης και αντί να ενισχύεται, να εξοπλίζεται και να αναβαθμίζεται, αντιθέτως επιφορτίζεται με νέες εργασιακές υποχρεώσεις, όπως είναι η δημιουργία νέου μεγάλου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, ενώ λειτουργούν ήδη δύο μονάδες στο νομό μας. Ενώ κατά τις προηγούμενες χρονιές ο Νομός μας είχε αρχίσει να ενισχύεται με ικανό αριθμό αστυνομικών έπειτα από προσπάθειες ενημέρωσης της ένωσής μας προς τους αρμόδιους φορείς και την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ με αποκορύφωμα τον μέγιστο αριθμό των 21 αστυνομικών στις τακτικές μεταθέσεις του 2019, φέτος βλέπουμε στασιμότητα», επισημαίνει ο κ.Ζώντος     και σημειώνει πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας βαρύνεται με την υποχρέωση της διατήρησης της δημόσιας ασφάλειας στα τουριστικά σημεία του Νομού, όπως τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης που δέχονται χιλιάδες τουρίστες, καθώς και με την τροχονομική αστυνόμευση του προβληματικού οδικού δικτύου των 80 χλμ, σε ένα δρόμο καρμανιόλα όπως η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με 150 νεκρούς σε τροχαία.

«Η προσπάθεια για αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ απέτυχε παταγωδώς. Ο νομός μας βάσει του παλαιού οργανογράμματος και πριν από την αποτυχημένη αναδιάρθρωση του 2014 και την κατάργηση των 6.700 θέσεων αστυνομικών, υπολείπεται τουλάχιστον 100 θέσεων αστυνομικού προσωπικού, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την ελλειμματική  αστυνόμευση τόσο εντός των μεγάλων αστικών κέντρων όσο και των περιφερειακών τμημάτων. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι ακόμα και οι αυτοτελείς υπηρεσίες των τμημάτων Τροχαίας και Τάξης των μεγάλων αστικών κέντρων του Πύργου και της Αμαλιάδας, δεν έχουν εύρυθμη και αυτόνομη  λειτουργία παρά μόνο με υποστυλώματα μικτών περιπολιών (δύο αστυνομικοί μαζί σε ένα περιπολικό για θέματα δύο υπηρεσιών)», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης συμπληρώνοντας ότι στα περιφερειακά Αστυνομικά τμήματα η κατάσταση είναι απελπιστική, με συνέπεια οι αστυνομικοί να μετακινούνται διαρκώς σε όλο τον νομό για να καλύψουν τις βάρδιες και να υφίστανται πρόσθετη επιβάρυνση.

Ο κ. Ζώντος εξέφρασε επίσης τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι στην Ηλεία δεν κατανεμήθηκε κανένα περιπολικό από την πρόσφατη προμήθεια της ΕΛΑΣ μέσω ΕΣΠΑ και ζήτησε από την πολιτεία να στελεχώσει άμεσα τη Διεύθυνση με το ανάλογο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot