FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Γιαννόπουλου στις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Ενιπέα – Θωρακίζεται σε μεγάλο βαθμό η περιοχή

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:

Τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Ενιπέα ποταμού στο τμήμα της Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της αρδευτικής διώρυγας Στρεφίου-Σαλμώνης, επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχουν θωρακίσει την περιοχή, αποτρέποντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, γίνεται καθαρισμός της βλάστησης και άρση των φερτών υλικών και άλλων εμποδίων που μπορούν να δυσκολέψουν την ελεύθερη απορροή των υδάτων, καθώς επίσης ήπιες παρεμβάσεις διευθέτησης της κοίτης για τη βελτίωση των συνθηκών ροής, αποτρέποντας την περαιτέρω διάβρωση στα πρανή του ποταμού.

Καθαρισμοί χειμάρρων και αντιπλημμυρικά έργα 4 εκατ. ευρώ

Το εν λόγω υποέργο, υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Ν. Ηλείας έτους 2019-2020», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ, της ΠΕ Ενότητας Ηλείας.

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, είχα ενημερωθεί για την επικινδυνότητα του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των σοβαρών και αλλεπάλληλων μαιανδρισμών (σ.σ φυσικών σχηματισμών) που παρουσιάζει. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις τακτικές και επανειλημμένες επεμβάσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού, βοηθά να διατηρούμε καθαρή τη φυσική κοίτη του για την παροχέτευση της μεγάλης πλημμυρικής παροχής και κυρίως για την προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και ιδιοκτησιών από πλημμυρικό κίνδυνο», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος