FOLLOW US: facebook twitter

«Μηδέν» αιτήσεις από Παθολόγους, Καρδιολόγους και ΜΕΘ

Ημερομηνία: 25-01-2024 | Συντάκτης:

Άγονη ακόμα μια προκήρυξη ιατρών για το  Νοσοκομείο Πύργου

  • Ενδιαφέρον για τις θέσεις Βιοπαθολόγου, Χειρουργού και Πνευμονολόγου

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Άγονη απέβη ακόμα μια προκήρυξη για την πρόσληψη Παθολόγων, Καρδιολόγου και ιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου συνεχίζοντας ένα αρνητικό σερί τριών και πλέον ετών, όπου κανένας απολύτως ιατρός των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και κυρίως της Παθολογίας, δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψη και στελέχωση της κεντρικής νοσηλευτικής μονάδας της Ηλείας.

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη λοιπόν για τις δυο θέσεις Παθολόγων, τη μια θέση Καρδιολόγου και τις δυο θέσεις για τη ΜΕΘ το ενδιαφέρον ήταν μηδενικό. Δεν υπέβαλε δηλαδή ούτε ένας ιατρός αίτηση αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι χωρίς σοβαρά κίνητρα το Νοσοκομείο Πύργου αντί να ενισχύεται με γιατρούς που τόσο έχει ανάγκη, θα αδειάζει…

Τη δεδομένη στιγμή, στην Παθολογική κλινική προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόλις δυο μόνιμοι Παθολόγοι και στηρίζονται με μετακινήσεις ιατρών από την Πάτρα. Στην Καρδιολογική, τρείς μόνιμοι γιατροί και ένας με μπλοκάκι που μετακινείται από την Αμαλιάδα για εφημερίες ενώ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν απομείνει δυο μόνιμοι ιατροί (Αναισθησιολόγοι) και μια ειδικευόμενη Πνευμονολογίας οι οποίοι και προσπαθούν να διατηρήσουν «με νύχια και με δόντια» την σημαντική αυτή μονάδα σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως θετικό κρίνεται το αποτέλεσμα των αιτήσεων για τρεις θέσεις άλλων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς υποβλήθηκαν έξι αιτήσεις για μια θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής, τρείς αιτήσεις για μια θέση Χειρουργικής και μια αίτηση για μια θέση Πνευμονολογίας, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρξει στήριξη των συγκεκριμένων τομέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος