FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Προτεραιότητα για την Ηλεία η άμεση ένταξη στο χάρτη των περιοχών με υψηλές ταχύτητες για το internet»

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ.ΜιχάληΤσαμάζ , συναντήθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ.ΜιχάληςΚατρίνης.

Αντικείμενο της συνάντησης η πρόσβαση των πολιτών της Ηλείας στις υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ.

Ο κ.Κατρίνης έθεσε στον κ.Τσαμάζ την ανάγκη επιτάχυνσης του μεγάλου έργου για το UltraFastBroadband (UFBB) και το FTTH (Fibertothehome), αφού ο ΟΤΕ έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο για την Ηλεία.

Μέσα από την υλοποίηση αυτού του έργου , χιλιάδες νοικοκυριά και πολίτες στην Ηλεία θα αποκτήσουν σύνδεση ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης ως και 1 Gps, με προφανή πλεονεκτήματα όπως :

• η γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων

•uploading και downloading με μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρίς καθυστέρηση

•ταυτόχρονες δράσεις, όπως videoconferencing, streaming και gaming, χωρίς απώλεια δεδομένων

•μεγάλη σταθερότητα στη σύνδεση.

Ουσιαστικά, θα αναβαθμιστεί συνολικά η Ηλεία αφού οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών θα περάσουν σε μια νέα εποχή και διάσταση.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα δώσει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα (εφαρμογές έξυπνης γεωργίας), ανοίγοντας νέες προοπτικέςγια την οικονομία της περιοχής μας.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε στον κ. Τσαμάζ ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, θα πρέπει άμεσα ο ΟΤΕ να προχωρήσει σε αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου, αφού σε αρκετές περιοχές του νομού παρατηρούνται προβλήματα στη σύνδεση δικτύου και την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.

‘’ Σε καμία περιοχή της Ηλείας δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης . Είναι υποχρέωση κάθε παρόχου αλλά και της πολιτείας να εγγυηθεί το αυτονόητο αυτό δικαίωμα των πολιτών. Η άμεση ένταξη της Ηλείας στις γρήγορες ταχύτητες θα δώσει άλλη δυναμική στην οικονομία του νομού-ιδιαίτερα αυτή του πρωτογενή τομέα που κινείται παγκοσμίως σε ρυθμούς ‘’έξυπνης’’ γεωργίας- ενώ θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των πολιτών’’ δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος