FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά με Ξωτικά στο Κουρβισιάνειο

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ποιητική και μουσική εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο  της Γαστούνης η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μνήμες Ξωτικών» του δημοσιογράφου και λογοτέχνη Γρηγόρη Χαλιακόπουλου από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», σε μια ζεστή ποιητική και μουσική βραδιά.

Η νέα ποιητική συλλογή του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, αποτελεί έναν φόρος τιμής προς την Ομάδα «Τα Ξωτικά της Ποίησης», μιας αντισυμβατικής παρέας ποιητών που έδρασε απ΄ το 1989 και για μια δεκαετία περίπου. Στους ανένταχτους εραστές της ποίησης, που επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν ακροβατώντας στο περιθώριο των καθιερωμένων συμβάσεων της εποχής τους, τους οποίους ο συγγραφέας προσκάλεσε με έναν συνθηματικό τρόπο να ξαναβρεθούν.” Είναι οι μνήμες πολλές- ανέφερε ο συγγραφέας-  και τα συναισθήματα ισχυρά. Τα «Ξωτικά» γνωρίζουν την οιωνοσκοπία παρατηρώντας εδώ και χρόνια την ανταρσία των άστρων τις νύχτες της μεγάλης μοναξιάς…»

Εκτός από τον κ. Χαλιακιόπουλο το έργο ανέλυσε ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Βαρούχας, ενώ αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή απήγγειλαν οι κ.κ. Κατερίνα Μάλλιαρη, Γεωργία Ρέγκλη, Δήμητρα Τσάτσου και Δήμητρα Φιλιπποπούλου· Τη  βραδιά συνόδευσε μουσικά ο κ. Δημήτρης Τσαουσάκης και η Δήμητρα Τσατσού στο τραγούδι. Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός τον οποίον οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και συντελεστές της εκδήλωσης, τον Γιάννη Βαρούχα που ανέλυσε  όπως είπε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και οπτική τις “Μνήμες Ξωτικών” και του έδωσε να αντιληφθεί νοήματα που υποσυνειδήτως είχε αποτυπώσει σε στίχους, τις καθηγήτριες  για τις εξαιρετικές συγκινητικές απαγγελίες τους αλλά και τους καλλιτέχνες που  έντυσαν μουσικά τη βραδιά, όπως και το δήμο Πηνειού, τον νυν αλλά και πρώην δήμαρχο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος