FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε «Το τελευταίο βαλς…»

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

Εντυπωσίασε η Ομάδας Τέχνης, Λόγου και Μουσικής του δήμου Πηνειού με μια υπέροχη παράσταση στο Κουρβισιάνειο της Γαστούνης

Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Τσαρική  Ρωσία, από την Μόσχα ως την Αγία Πετρούπολη, έκαναν όλοι όσοι παρακολούθησαν το τετραήμερο των παραστάσεων της πολιτιστικής Ομάδας Τέχνης, Λόγου και Μουσικής του δήμου Πηνειού που παρουσίασε στο Κουρβισιάνειο της Γαστούνης την υπέροχη παράσταση «Το τελευταίο βαλς…».  Ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από την ζωή και το έργο του μεγάλου  Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, σε  κειμενα- σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Ρηγάτου, με την σκηνοθετική ματιά του  μοναδικού εραστή του θεάτρου Λάζαρου Κυπριώτη.

Τα μέλη της εξαιρετικής θεατρικής ομάδας που εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους και τις ερμηνείες τους, πλαισίωσε  η σχολή χορού StepUp Γαστούνης, σε χορογραφίες του Γιώργου Δέρβου εμπνευσμένη από την «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι που εντυπωσίασε τους θεατές. Μια παράσταση  υψηλών απαιτήσεων, πέρα για πέρα ποιητική, από μια ομάδα ερασιτεχνών που διαθέτει στόφα επαγγελματιών σε κάθε της παράσταση.

Το έργο μετάφερε τους θεατές στην εποχή..1840-1893 όπου έζησε ο Τσαϊκοφσκι, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στη ζωή του κορυφαιου μουσικοσνθέτης. Νοέμβρης 1892. Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του 52χρονου μεγάλου Ρώσου συνθέτη, του προσφέρει την τήβεννο του Διδάκτορα της μουσικής. Η επιθυμία όμως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί… 8 χρόνια μετά τον θάνατο του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, η ηλικιωμένη πλέον παιδαγωγός του Φανή Ντυρμπάχ, θα ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής του μικρού της ‘Πέτια’.  Μιας ζωής στρωμένης με αγκάθια, μιας ζωής που δεν έζησε όπως επιθυμούσε γιατί η εποχή και το περιβάλλον τον εμπόδισαν. Όμως, όπως κατάδειξε και η παράσταση, με  τη μουσική του κατάφερε να συνθέσει έναν ολόκληρο κόσμο και να εκφράσει, μέσα σε αυτόν, τα συναισθήματά του.

Να σημειώσουμε ότι και τις τέσσερις ημέρες που παίχτηκε «Το τελευταίο βαλς…» , το θέατρο ήταν κατάμεστο, οι κριτικές απογείωσαν την παράταση, ενώ στο πλευρό της ομάδας βρέθηκαν για να τους απολαύσουν και μέλη άλλων θεατρικών ομάδων από την Ηλεία που σχολίασαν με κολακευτικά λόγια την παράσταση και την ερμηνεία των ερασιτεχνών συναδέλφων τους


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia