FOLLOW US: facebook twitter

«Ψύλλοι στ’ αυτιά» και γέλια μέχρι… δακρύων!

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

Τη σπαρταριστή κωμωδία του Φεντώ σε σκηνοθεσία Α. Κοέν παρουσιάζει στον Απόλλωνα η Ομάδα θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ σε μια υπέροχη παράσταση 

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στροφή… 180 μοιρών έκανε φέτος η ομάδα θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ που επέλεξε να μας παρουσιάσει την απολαυστική, σπαρταριστή κωμωδία “Ψύλλοι στ’ αυτιά” του Ζωρζ Φεϋντώ σε σκηνοθεσία και πάλι του Αλέξανδρου Κοέν, σκορπίζοντας γέλιο μέχρι δακρύων στους θεατές που κατέκλυσαν το θέατρο Απόλλων και στην πρεμιέρα της Παρασκευής αλλά και το Σαββατοκύριακο. Σχιζοφρενικές συμπτώσεις, άγρια μπλεξίματα, σημεία και τέρατα με φόντο την συζυγική απιστία, σε μια ξέφρενη κωμωδία των σεξουαλικών ηθών της υψηλής γαλλικής κοινωνίας στο Παρίσι της Belle Epoque, μια παράσταση με καταιγιστικούς ρυθμούς που έκανε τον Απόλλωνα να τρίζει από τα γέλια!! Αν εξαιρέσουμε την καλοκαιρινή παράσταση «Οιδίπους τύραννος» που αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ομάδας, ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,  αυτή ήταν η καλύτερη και πιο καλοδουλεμένη παράσταση της 24χρονης θεατρικής της πορείας στην πιο ώριμη φάση της, το νέο της στοίχημα που κέρδισε επάξια!

Η ίντριγκα, την οποία ξεκινά μια σύζυγος μαζί με την φίλη της εις βάρος του άντρα της, τον οποίο υποψιάζεται ότι την απατά, οδηγεί αρκετά ζευγάρια της υψηλής κοινωνίας σε ένα κακόφημο ξενοδοχείο, το λεγόμενο «Τρυφερό γατάκι”! Μέσα στο ξενοδοχείο, ένα εύρημα του Φεϋντώ,  με έναν σωσία τρελαίνει τελείως τα πράγματα, σε συνδυασμό πάντα με την παρουσία όλων αυτών των μπουρζουάδων σε έναν κακόφημο χώρο έρωτα. Όταν αρχίζουν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους τα ζευγάρια, γίνεται της τρελής, με απίθανες συμπτώσεις και  τρελές ανατροπές. Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης που έστησε με αξιοθαύμαστη μαεστρία ο Αλέξανδρος Κοέν, σε φρενήρεις ρυθμούς για να αποδοθεί η φάρσα στο 100%, απέδωσαν τα πρόσωπα και την πλοκή του έργου με τέλειο συγχρονισμό σχεδόν χορογραφικό, αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού και τα μπράβο.

Τι να πεις για τον καθέναν από τους ηθοποιούς, από τα παλιά ως τα νέα μέλη της ομάδας. Ο Νίκος Λαϊνόπουλος, “ψυχή” της ομάδας,  σε μια διπλή διανομή-έκπληξη πολύ υψηλών απαιτήσεων στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ και του σωσία του Πος εντυπωσίασε πραγματικά  κι έριξε τέτοια… κατοστάρια επί σκηνής που απορώ μετά το τέλος της παράστασης πως ήταν ακόμα όρθιος!! Νίκο, σου εύχομαι και στο… Μαραθώνιο! Ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου ως Καμίλ σε μια ξεκαρδιστική ερμηνεία, η Μαρία Μαντά απίστευτη για μια ακόμα φορά ως Ωγκιστίν στα ηνία του κακόφημου ξενοδοχείου, η Γεωργία Καράμπελα, η Γιώτα Τόκ, η Νικόλ Σπηλιωτοπούλου και η Έλενα Μπαγιώργου με εξαιρετικές ερμηνείες, ο  Κώστας Μπιλάλης, ο  Άγγελος Γκοτσίνας, ο Τζιμ Παπαδημητρίου και ο  Κώστας Ντεβενέζος σε σπαρταριστές σκηνές, η Ανδριάννα Γιατρά και η νεαρή Ραφαέλα Ραφαέλα Βουργουτζή, υπέροχες επίσης στους ρόλους τους.

Ένας καλοκουρδισμένος θίασος, με απίστευτο συγχρονισμό και χωρίς ένα λάθος και τα εύσημα ανήκουν σε όλους και στον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κοέν και στη βοηθό σκηνοθέτη Φανή Ζάγκλη και σε όλη την ομάδα των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης. Τα κουστούμια της Χριστίνας Κωστέα πανέμορφα, όπως και οι κομμώσεις από την Βίκυ Παπαδημητρίου και το μακιγιάζ από την Ερατώ Αργυρίου. Πολύ έξυπνα και πολυχρηστικά τα σκηνικά από τον Νίκο Σακκούλη. Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας, Προβολές: Πάνος Παπαγεωργίου και φωτογραφίες Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Όλοι μια ομάδα! Μπράβο!

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 18 Φεβρουαρίου, καθημερινά εκτός από Δευτέρα και Τρίτη με ώρα έναρξης 21:30

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνονται στο τηλέφωνο 2621036521 από ώρα 6:30 μμ. 

Μην χάσετε την παράσταση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος