FOLLOW US: facebook twitter

«Μια φορά κι έναν καιρό»

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παραμυθοεργαστήρια και προγράμματα από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις”

Το Κέντρο Πρόληψης « Παρεμβάσεις» υλοποίησε σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία Λάλα, Καρδαμά και Σαβαλίων παραμυθοεργαστήρια σε μαθητές/τριες των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος για νηπιαγωγεία με τίτλο « Μια φορά κι έναν καιρό» πραγματοποιήθηκαν δυο εργαστήρια σε κάθε νηπιαγωγείο , όπου οι μαθητές/τριες είχαν την δυνατότητα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αξιοποιώντας παραμύθια, να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες τους και ευαισθητοποιηθούν στην εξοικείωση και έκφραση συναισθημάτων . Τον σχεδιασμό και τον συντονισμό είχε η Μάσσαλα Κατερίνα, Ψυχολόγος- μέλος της διεπιστημονικής ομάδας.Το Κέντρο Πρόληψης θα ήθελε να ευχαριστήσει τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων για τη στήριξη και τη συνεργασία και τους/τις μικρούς/ ές μαθητές/τριες για την «αγκαλιά» τους που μας την προσφέρουν απλόχερα και αυθεντικά.

Χτίζοντας γέφυρες…από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Παράλληλα, το  Κέντρο Πρόληψης Ηλείας υλοποίησε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσωπικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Νέας Φιγαλείας, που βρίσκονται στη φάση της μετάβασης με τίτλο: «Χτίζοντας γέφυρες…από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» με στόχο να ενισχύσει τους παράγοντες που διευκολύνουν την αλλαγή αυτή και την προσαρμογή των μαθητών/τριών στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Η καλλιέργεια των προστατευτικών παραγόντων που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυναμώνουν τους μαθητές/τριες, όπως η αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, η επικοινωνία και το θετικό κλίμα σε επίπεδο ομάδας, δουλεύτηκαν με έναν διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο. Εξερευνήθηκαν τα προσωπικά εφόδια κάθε παιδιού ξεχωριστά και ενισχύθηκε η δύναμη της συνεργασίας και οι αξίες που την συνοδεύουν σε ένα πρόγραμμα 5 συναντήσεων. Υπεύθυνες υλοποίησης η κα Κωνσταντελοπούλου Ευτυχία, κοινωνική λειτουργός και η κα Τσαπαρδώνη Γιώτα, ψυχολόγος. Οι «Παρεμβάσεις» ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή και τους/τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νέας Φιγαλείας για την συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος