FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:

Στην τελική ευθεία οι πρόβες της Θεατρικής Ομάδας ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας για την πρεμιέρα της Παρασκευής  με το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με το  γνωστό θεατρικό έργο «Φρικαντέλα,  η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» βασισμένο στο ομότιτλο bestseller παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, που εντυπωσιάζει γονείς και παιδιά, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις  7. 30 το απόγευμα, η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας. Οι γονείς, παρέα με τα παιδιά τους , θα έχουν την ευκαιρία για μια χαρούμενη έξοδο, για  να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα με κάλαντα και χαμόγελα. Ήδη η Ομάδα, εγκαταστάθηκε στον Πολυχώρο Αμαλιάδας για τις τελευταίες πρόβες, ετοιμάζοντας μια φαντασμαγορική πολύχρωμη μουσικοχορευτική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά που θα μας μεταφέρουν στο φυσικό παραμυθοχώρο της Φρικαντέλας. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν και  παιδιά, οι μικροί ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας που έχουν δουλέψει με πολύ κέφι και μεράκι, όσο και οι μεγάλοι!

Οι ερασιΤΕΧΝΕΣ εκτός από τις προγραμματισμένες απογευματινές παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 15,16 και 17/12 ώρα 19.30, θα δώσουν δύο ακόμα πρωινές παραστάσεις για ομαδικές επισκέψεις σχολείων.  Δευτέρα 18/12/2023 & την Τρίτη σε δυο παραστάσεις 10.00 και 11.30 τις οποίες μάλιστα σχεδόν έκλεισαν ήδη σχολεία του δήμου Ήλιδας.

Λίγα λόγια για το έργο

Ήταν κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα! Τι έγινε όμως στη συνέχεια; ………. θα παρακολουθήσουμε στη σκηνή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ)

Παίζουν οι Ηθοποιοί

Παραμυθάς: Ντέμη Κότσιφα

Φρικαντέλα: Ρένα Πολλάτου – Παπαδοπούλου

Σεβαστιανός Μπισμπικούκης: Ηλίας Καπετανάκος

Λούλα Παγωτογλειψούλα: Αργυρώ Αντωνοπούλου

Πίτσα Σουπίτσα: Χαρά Μπέκιου

Ρίκος Κασκαρίκος: Γιώργος Παλυβός

Τέλης Παστέλης: Θεώνη Χριστοπούλου

Και τα μικρά……

Μυρσινούλα Χαχανούλα: Μυρσίνη Λούντζη

Αννούλα Τσαχπινούλα: Άννα Πολλάτου

Μπίλυς Σκαμπίλης: Βασίλης Φωτόπουλος

Συντελεστές

Διασκευή σε θεατρικό- Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Σκορδίλη

Σκηνογραφία: Σάκης Κοροντζής

Κοστούμια και κατασκευές: Γιάννα Γούναρη

Κατασκευή σκηνικού: Ανδρέας Ασημακόπουλος, Γιάννης Αποστολόπουλος, Ηλίας Καπετανάκος, Σταμάτης Καμπάνταης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: « Καλλιτεχνείον» – Αλίκη Τσιφτσοπούλου

Μουσική: Ελένη Σκορδίλη

Τεχνικός ήχου: Γιάννης Αποστολόπουλος, Χαριτίνη Λαμπροπούλου

Χάρης Κότσιφας: «Μόνο με την αγάπη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος»

Ο σκηνοθέτης  της παράστασης Χάρης Κότσιφας στο  σημείωμά του για την παράσταση αναφέρει: «Πριν από πολλά χρόνια, όταν τα κορίτσια μου ήταν πολύ μικρά, κάθε βράδυ την περίοδο των Χριστουγέννων ήθελαν να τους διαβάζω την Φρικαντέλα . πόσες νύχτες πέρασαν που το έκανα εικόνα; Από τότε ήθελα να το κάνω θεατρικό.

Τώρα που τα χρόνια πέρασαν και σε μια εποχή, που η αγάπη έχει χαθεί από τις σχέσεις των ανθρώπων. Τώρα που στο μίσος, απαντάμε με μίσος. Τώρα που στην βία, απαντάμε με βία. Τώρα που στο bulling, απαντάμε με bulling. Αυτές τις Άγιες μέρες που πλησιάζουν, θέλαμε σαν ομάδα  να κάνουμε κάτι και να φωνάξουμε «Μόνο με την αγάπη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος». Τότε μου ήρθαν στο μυαλό τα παλιά χρόνια με τις όμορφες αναγνώσεις της Φρικαντέλας και αποφασίσαμε με την ομάδα μας, να το ανεβάσουμε στη σκηνή για να ευχηθούμε σε μικρούς και μεγάλους

Καλά Χριστούγεννα με υγεία  και ας κρατάμε την αγάπη ζωντανή , γιατί  όσο υπάρχει αγάπη , υπάρχει ελπίδα!!!»

Μην ξεχάσετε να κρατήσετε θέσεις στο τηλέφωνο 6973234072. Γενική Είσοδος για την κάλυψη των εξόδων: 4 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος