FOLLOW US: facebook twitter

«Μια Ευρώπη για όλους…»

Ημερομηνία: 18-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

antonakopoulos-teachers4europe

Εκπαιδευτικοί της Ηλείας παρουσίασαν χθες στον Πύργο εκπαιδευτικά προγράμματα και εργασίες σχολείων στο πλαίσιο του «Teachers4Europe»

Ενδιαφέρουσες εργασίες με θέμα  «Μια Ευρώπη για όλους…», που εκπονήθηκαν από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Teachers4Europe», για το σχολικό έτος 2015-2016 το οποίο και υλοποιείται σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάστηκαν χθες το πρωι στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας. Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe” είναι διττός. Πρώτον, να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων. Επιπρόσθετα, να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με αξιοποίηση και των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

Την εκπαιδευτική ημερίδα διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ο πρεσβευτής της δράσης «Teachers4Europe» κ. Κωνσταντίνος Τσογλής με θέμα «Μια Ευρώπη για όλους…», ο οποίος παρουσίασε και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κ. Τσογλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έκανε το 2011 ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. O απώτερος σκοπός βέβαια είναι να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο.»

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος που παρουσίασε το πρόγραμμα EP School Ambassadors, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας, ο σχολικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Χολέβας και η σχολικη σύμβουλος κ. Μαριάνθη Κοτταδάκη. Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί η ημερίδα συνέπεσε με την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες,  σχολιάζοντας την χθεσινή επιστημονική παρουσίασε, τόνισε ότι η εκπαιδευτική διάσταση του έργου δασκάλων και καθηγητών, συμπληρώνεται μέσα από μελέτες και εργασίες που αφορούν το λειτούργημά τους, την διδασκαλία, την εκπαίδευση, τη σχέση με τους μαθητές τους και ευρύτερα θέματα  διάφορων γνωστικών πεδίων. «Στην προκειμένη περίπτωση, οι εργασίες αυτές αφορούν την Ευρώπη, όχι μόνο ως ευρύτερη γη στην οποία ανήκουμε αλλά και ως κοιτίδα πολιτισμού, ως γεωγραφική, κοινωνική και οικονομική ένωση.»

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε τόσο στην Προσχολική Αγωγή, όσο στη Δημοτική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

teachers4europe-koino

Ποια προγράμματα παρουσιάστηκαν

Εκπαιδευτικά προγράμματα Προσχολικής Αγωγής

  • «Ταξιδεύω στην Ευρώπη συντροφιά με μεγάλους ζωγράφους» από την Μελπομένη Παπουτσή – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ
  • «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην… Ευρώπη τυλιγμένη» από την Χρυσούλα Τσίρμπα- 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Τον σχολιασμό των παραπάνω προγραμμάτων έκανε η σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μαρία Παπαστόικου.

Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης

  • «Αξιοθέατα και μνημεία της Ε.Ε» από τον Ιωάννη Γιαννικόπουλο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
  • «Η Ευρωχαμογελοχώρα μας» από τον Χρήστο Νικολούτσο- 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
  • «Σεισμοί στις χώρες της Ε.Ε» Δημήτριος Κάτσαρης- 1ο και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
  • «Παίζοντας μπάσκετ στην Ευρώπη» Φωτεινή Κουλούκη 2/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ
  • «Μένουμε Ευρώπη» Αιμιλία Κυριαζή 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
  • «Τα προϊόντα μας ταξιδέυουν! Εφαρμόζοντας την μέθοδο «artful thinking» ή «Σκέψου μέσω Τέχνης» στην περίπτωση της μαθήτριας με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» Δήμητρα Μαλλιοπούλου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
  • «Γνωρίζω την Ευρώπη… παίζοντας» Ιωάννης Κουτσουνάς, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
  • «Little les, better life” Δημήτρης Οικονόμου 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
  • «Μην ανησυχείς! Εγώ είμ’ εδώ»! Νικολέτττα Πετροπούλου- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
  • «Έναν ύμνο θα σας πω… τραγουδώντας εθνικούς ύμνους ταξιδεύω στην Ευρώπη» Χρυσούλα Σαλαμπάση 1ο και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ.

Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

-«ΕΥΡΩΠΗ- Μια εικόνα, ένα τραγούδι, μια ιδέα, μια ιστορία» Ευγενία Αδαμοπούλου και Αναστασία Αναγνωστοπούλου ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

– «Με ένα Νόμπελ… στην Ευρώπη» Δήμητρα Παπαγγελή ΕΠΑΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Τέλος τοποθετήσεις για τα προγράμματα των σχολείων έκαναν πέραν των παρουσιάσεων, ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας Γεώργιος Σακκής, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε Ευγενία Ηλιοπούλου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Παναγιώτα Τερζή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος