FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και χορωδιών στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 18-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

xoroi-pontiakoi

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο «Epihotel Odysseas

Άρχισε χτες το φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και χορωδιών στο Κατάκολο με τον τίτλο «Olympia Culture Festival». Χτες εμφανίστηκαν ο Σύλλογος Λειβαρτζηνων Πάτρας «Αγία Τριάς» και ακολούθησε ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία». Την εκδήλωση έκλεισε ο Σύλλογος Κρητικών Νομού Ηλείας «Η Μεγαλόνησος» σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πύργου «Οι Μωραΐτες».

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζει με την 100 και πλέον χρόνων Χορωδία Λαυρίου με παραδοσιακά τραγούδια και συμμετοχή 35 χορωδών. Επίσης θα εμφανιστεί η Μικτή Χορωδία Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, ευρέως γνωστή και πετυχημένη χορωδία με μεγάλη προσφορά στο νομό Ηλείας. Στο δεύτερο μέρος θα εμφανιστεί ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών και η βραδιά θα κλείσει με ένα από τα πιο γνωστά χορευτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα με πολλές συμμετοχές και στο εξωτερικό την Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού.

Τα ποντιακά χορευτικά θα συνεχιστούν και την Κυριακή με πόντιους χορευτές από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας. Επίσης θα εμφανιστεί ο Χορευτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και θα κλείσει το πρόγραμμα με τον Λαογραφικό Όμιλο «Κρήτες» που υπόσχονται ένα κρητικό γλέντι.

Το φεστιβάλ το οποίο άρχισε εχτές 17/06 θα συνεχίσει της εκδηλώσεις του έως και 26/06 με προγραμματισμένες εμφανίσεις 22 πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων και 10 χορωδιών. Το φεστιβάλ διοργανώνει το «Πολιτιστικό Πάρκο» και διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Epihotel Odysseas» στο Κατάκολο με ελεύθερη είσοδο.  Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος