FOLLOW US: facebook twitter

Γέλια αλλά και κλάματα από τους υποψήφιους…

Ημερομηνία: 18-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-vathmoi2

Συνωστισμός χθες στα σχολεία της Ηλείας για την ανάρτηση των βαθμολογιών που τοιχοκολλήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί

Στον… ύπνο τους έβλεπαν την ανάρτηση των βαθμολογιών τους οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού γνώριζαν χθες ότι πρωί- πρωί θα αναρτηθούν στα σχολεία. Έτσι κι έγινε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, είχαν αναρτηθεί σε όλα τα σχολεία της Ηλείας οι πίνακες με τις βαθμολογίες και όπως αναμενόταν επικράτησε ένας μικρός… πανικός, αφού φέτος επειδή γνώριζαν ότι πρώτα θα τοιχοκολληθούν στα σχολεία και μετά θα ανέβουν στο διαδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας, μαθητές και γονείς προτίμησαν για να βάλουν τέλος στην αγωνία τους να τα δουν από κοντά!

Βεβαίως, το κλίμα ήταν το  αναμενόμενο,  συνωστισμός μπροστά από τους πίνακες, οι υποψήφιοι υποδέχθηκαν άλλοι με γέλια, αγκαλιές και φιλιά τα αποτελέσματα κι άλλοι με δάκρυα και εμφανή απογοήτευση τις βαθμολογίες τους στην περίπτωση που υπολόγιζαν ότι θα ήταν καλύτερα γι αυτούς τα πράγματα.  Η μαζική όπως λέγεται αποτυχία στην Ιστορία και τα Μαθηματικά, δεν άφησε περιθώρια για πολλά χαμόγελα και πολλά παιδιά έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για το πώς έγραψαν.  Βεβαίως η εικόνα των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που διαμορφώνονται μετά τις βαθμολογίες, θεωρείται πολύπλοκη και μόνο οι αριστούχοι με τις πολύ υψηλές βαθμολογίες μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς για την είσοδό τους στην σχολή της πρώτης προτίμησής τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι, οι αριστούχοι στην Ηλεία από την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων, είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές και οι πρώτοι των πρώτων έχουν σχετικά χαμηλότερες βαθμολογίες από τις προσδοκώμενες. Γι αυτό και θα πρέπει πλέον να φτιάξουν με πολύ σωστό τρόπο το μηχανογραφικό τους, επιλέγοντας τον πίνακα των σχολών που θα ήθελαν να εισαχθούν, με κριτήριο την βαθμολογία τους και όχι την πιθανή εικόνα διαμόρφωσης των βάσεων που πληροφορούνται ή που έχουν στο μυαλό τους.  Εξάλλου, θα πρέπει οι υποψήφιοι που έδωσαν ειδικά μαθήματα, να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να περιμένουν και αυτά τα αποτελέσματα σε περίπτωση που η σχολή της πρώτης επιλογής τους κρίνεται κατά ένα μεγάλο μέρος από αυτήν την βαθμολογία, είτε αυτά είναι μαθήματα είτε είναι αθλήματα. Επομένως μεγάλη προσοχή απαιτείται στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους που καλό θα ήταν να γίνει με την βοήθεια κάποιων εκπαιδευτικών.

Όσο για τους μαθητές που δεν ικανοποιήθηκαν από την βαθμολογία τους, δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χαμόγελό τους, γιατί χθες διακρίναμε μεγάλη απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα πολλών παιδιών στα σχολεία κι είναι κρίμα, αφού ευκαιρίες υπάρχουν πολλές και μπορούν να προσπαθήσουν ξανά. Άλλωστε αν συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους, μπορεί στο τέλος της διαδρομής, να υπάρχει θετική έκβαση και να ανακαλύψουν κάποιο αντικείμενο ελκυστικό με χαμηλότερη βαθμολογία. Κι αν τελικά μείνουν εντελώς «εκτός», την επόμενη χρονιά θα πατήσουν «γκάζι» και θα κάνουν νέα προσπάθεια και νέες επιλογές.  Η ζωή είναι μπροστά τους, αρκεί να καταλάβουν ότι δεν εξαρτάται από την είσοδό τους μόνο στα Πανεπιστήμια. Δρόμοι για εκπαίδευση υπάρχουν πολλοί. Άλλωστε, η ανακοίνωση των βαθμολογιών, είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο είναι η ανακοίνωση των βάσεων που όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί κύκλοι, θα κρύβει πολλές εκπλήξεις…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος