FOLLOW US: facebook twitter

“Μεταλλικό” θεατράκι στο Αλσύλλιο Κατακόλου

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:

Παραχωρείται η χρήση του χώρου από το ΔΛΤΠ στο Δήμο Πύργου

Την έγκριση παραχώρησης δικαιώματος χρήσης ακάλυπτης έκτασης στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Κατακόλου, κατόπιν αίτησης του Δήμου Πύργου, για την δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου στο Κατάκολο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία προ ημερών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ και δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι ο Δήμος ζητάει την παραχώρηση έκτασης στο Αλσύλλιο του ΟΣΕ στο Κατάκολο για την δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου το οποίο θα αποτελείται από λυόμενες μεταλλικές κερκίδες και με υλικά που δεν θα επιφέρουν καμία αλλοίωση στο περιβάλλον, τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. “Σκοπός της δημιουργίας του υπαίθριου θεάτρου είναι να προσελκύσει έναν μεγάλο αριθμό τουριστών, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές δράσεις, ώστε να έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Το Δ.Λ.Τ.Π. πρέπει να βοηθήσει τον Δήμο Πύργου σε αυτήν του την πρωτοβουλία. Για δε την παραχώρηση του αναγκαίου χώρου προτείνεται αντίτιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ ανά έτος, το οποίο θα πρέπει ο Δήμος Πύργου να καταβάλει στο ΝΠΔΔ στην αρχή κάθε έτους παραχώρησης”.


Κική Κολοβέρου- kkoloveoru@yahoo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος