FOLLOW US: facebook twitter

Ακυρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας σε έκθεση στη Μόσχα-Αναμονή και ανησυχία για τον τουρισμό

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ακύρωσε τη συμμετοχή της σε τουριστική έκθεση στη Μόσχα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες πρωτοβουλίες.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, δόθηκε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Οι ειδήσεις και οι εικόνες από την Ουκρανία είναι συγκλονιστικές και μας καλούν να αναρωτηθούμε αλλά και να δράσουμε δυναμικά για τον άμεσο τερματισμό κάθε είδους επίθεσης, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές. Με τις μικρές δυνάμεις που έχουμε σαν Περιφέρεια, περνάμε σήμερα το μήνυμα ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από όλα. Δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε σε εκθέσεις τουρισμού και λίγα μέτρα παραπέρα συμπατριώτες μας Έλληνες στην Ουκρανία να σκοτώνονται από πυρά Ρώσων. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που γίνεται, αυτό το παγκόσμιο γεγονός δυστυχώς του πολέμου, να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις και στον τουρισμό της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδος. Ως γνωστόν, έρχονταν πάρα πολλά τσάρτερ ειδικά στον Άραξο αλλά και στο Άκτιο έρχονταν με Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες. Πιστεύω ακράδαντα μέσα μου ότι θα επικρατήσει λογική, θα τερματιστεί όλο αυτό και θα μπούμε σε μια νέα κανονικότητα», τόνισε.

Στο ερώτημα αν θα επηρεαστεί η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία προμηνυόταν ελπιδοφόρα για την Ελλάδα, ο κ. Κοροβέσης απάντησε πως ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα.

«Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς για τον τουρισμό. Θα ήταν η χρονιά σταθμός της Ελλάδας όσον αφορά τον τουρισμό. Είμαστε πρώτη σε επιλογή χώρα υποδοχής τουριστών μέσα στην Ευρώπη. Τις επόμενες μέρες το επόμενο διάστημα θα διαφανεί και τι ακριβώς απώλειες θα έχουμε σίγουρα από Ρώσους και Ουκρανούς επισκέπτες. Δεν έχουμε τέτοια δείγματα μέχρι στιγμής, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα και μετά την έναρξη συνομιλιών των δύο κρατών ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα σταματήσουμε εδώ. Αν για παράδειγμα γίνει ένα μεγαλύτερο γεγονός και ο πόλεμος επεκταθεί καταλαβαίνεται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια επι χάρτου για τον τουρισμό ή γενικότερα για τη πολιτική ζωή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», ανέφερε και πρόσθεσε πως η Δυτική Ελλάδα υποδέχεται κάθε χρόνο αρκετά τσάρτερ που έρχονταν από Ρωσία και Ουκρανία.

«Παραδοσιακά είχαμε συμφωνίες με αυτά τα κράτη να έρχονται τουρίστες εδώ. Δεν είμαστε σε θέση ακόμα, είναι πολύ νωρίς, είναι 6 μέρες πολέμου, έχουμε περιθώριο σταματώντας ο πόλεμος εκεί, να μην επηρεαστεί η μετακίνηση του πληθυσμού των Ρώσων και θα δούμε μετα και τη στάση των κρατών απέναντι στη Ρωσία και της Ρωσίας απέναντι στα κράτη. Για παράδειγμα μπορεί ν βγει μια οδηγία από τη ρωσική κυβέρνηση και να λέει μην επισκέπτεστε μέλη χώρες της ΕΕ. Μένει να το δούμε. Αν μείνουμε όμως εκεί μόνο, δε θα είναι μεγάλο το πρόβλημα. Καταλαβαίνετε ότι φέτος υπάρχει μια πρόβλεψη για εκατομμύρια τουριστών στην Ελλάδα. Άρα και να υπάρξει μια μικρή απώλεια, γιατί δεν ήταν μεγάλο το κομμάτι των Ρώσων που επισκέπτονταν και την περιοχή μας και την Ελλάδα, δε θα είναι και μεγάλο το πρόβλημα στο ποσοστό επισκεψιμότητας. Αν όμως πάμε όμως σε άλλα γεγονότα, καταλαβαίνετε ότι εκεί θα υπάρξει πρόβλημα και η ναυαρχίδα, ο τουρισμός της Ελλάδας μπορεί να γίνει ναυάγιο», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος