FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο η προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς με την ελπίδα να είναι «γόνιμη»…

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53145″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Με δύο τροπολογίες η παροχή κινήτρων σε Παθολόγους και Αναισθησιολόγους
-Δεν «περπατάει» ο χαρακτηρισμός της Ηλείας σε «άγονη» περιοχή

[/vc_column_text][vc_column_text]Νέα προσπάθεια για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ειδικότητες αιχμής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας θα κάνει το υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», στο β΄δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται να υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα αποβεί «άγονη» αλλά θα προκύψει ενδιαφέρον από γιατρούς για διορισμό.

Η ελπίδα ότι η προκήρυξη μπορεί και να τελεσφορήσει, πηγάζει από το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει για τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ επιπλέον οικονομικά κίνητρα, όπως την καταβολή μηνιαίου επιδόματος 400 ευρώ, ανεξαρτήτως βαθμού, και 250 ευρώ στους ειδικευόμενους, καθώς και διπλό ημερομίσθιο αν μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Όσον αφορά την ειδικότητα της Παθολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτά τα αιτήματα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων και σχεδιάζει την κατάθεση νέας στοχευμένης τροπολογίας για την παροχή κινήτρων.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», η τροπολογία για τους Παθολόγους δεν θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, αλλά θα αφορά συγκεκριμένες περιοχές με διαπιστωμένο πρόβλημα, όπως η Ηλεία, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να ενδιαφερθούν γιατροί για την κάλυψη των θέσεων.

Αυτό που δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες υλοποίησης, είναι το αίτημα να χαρακτηριστεί ο νομός Ηλείας άγονη περιοχή Α’ κατηγορίας. Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι η πρόταση, για την οποία έχει κατατεθεί και ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι υπό εξέταση, ωστόσο προκύπτει δυσπιστία από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στην «Πρωινή» ότι το μέτρο ισχύει εδώ και 30 χρόνια για την Καλαμάτα, αλλά δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό τα τελευταία χρόνια για τη στελέχωση του κεντρικού νοσοκομείου του όμορου νομού. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πιθανός χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως «άγονης» χωρίς να πληροί τα τυπικά κριτήρια, θα λειτουργήσει ως ντόμινο για να ενταχθούν κι άλλες περιοχές στην ίδια κατηγορία, ακυρώνοντας πιθανό πλεονέκτημα για την Ηλεία και ανεβάζοντας το δημοσιονομικό κόστος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot