FOLLOW US: facebook twitter

Μερική λύση για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 14-03-2022 | Συντάκτης:

Εγκαθίσταται ο εργολάβος για τη στεγάνωση της ταράτσας- Οι μηχανικοί του Δήμου θα απαντήσουν σήμερα για την ασφάλεια του ορόφου

  • Συνέχεια τηλεκπαίδευσης για Γ1 και Γ2, επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα Ε2,Ε3, ΣΤ1

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Μερική λύση, προσωρινά, δόθηκε χθες στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο κτίριο, η ταράτσα του οποίου μπάζει νερά με αποτέλεσμα να ανασταλεί την περασμένη βδομάδα η λειτουργία πέντε τμημάτων του β’ ορόφου που πλημμύρισαν. Από σήμερα, επιστρέφουν στο σχολείο οι μαθητές των τριών τμημάτων (Ε2, Ε3,ΣΤ1) όχι όμως και αυτοί του Γ1 και Γ2 που θα συνεχίσουν τηλεκπαίδευση μέχρι και την Τετάρτη.

Στη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. παρουσία των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και Παιδείας Γιάννη Πλεμμένου, δασκάλων και γονέων καθώς και της βουλευτή Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Πολάκη ενημέρωσε για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το σχολείο αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μαθητές η διάβρωση της οροφής και των τοίχων, ο Διευθυντής Νίκος Αντωνόπουλος για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει ενώ ο πρώην διευθυντής του σχολείου Τρύφωνας Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει από το 2018και από τότε αναζητάτε λύση…

Τόσο ο κ. Αργυρόπουλος όσο και ο κ. Πλεμμένος, πρότειναν τη λειτουργία των πέντε τμημάτων σε αίθουσες στο ισόγειο (δυο), στα λυόμενα (μια) αλλά και στις δυο ακρινές στον β’ όροφο που παρουσιάζει πρόβλημα με την οποία όμως διαφώνησαν οι γονείς κρίνοντας πως κανένας δε θα πρέπει να βρίσκεται σε χώρους του ορόφου. Έτσι, αποφασίστηκε πως διαζώσης θα είναι η εκπαίδευση για τρεις τάξεις και για τις άλλες δυο με τηλεκπαίδευση, αναμένοντας σήμερα τους Μηχανικούς του Δήμου προκειμένου να τους βεβαιώσουν επίσημα αν είναι ασφαλής η λειτουργία των τμημάτων στον όροφο. Ταυτόχρονα, οι αντιδήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι σήμερα εγκαθίσταται ο εργολάβος ο οποίος και θα ξεκινήσει το κομμάτι του έργου της τεχνικής μελέτης που είναι η στεγάvωση της ταράτσας και μόλις αυτό ολοκληρωθεί θα συνεχίσει και με τη διαμόρφωση του προαυλίου των λυομένων.

“Μας έδωσαν χρονοδιάγραμμα ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε κάθε περίπτωση όμως περιμένουμε τους Μηχανικούς και τον εργολάβο ώστε να μας δώσουν την πλήρη εικόνα της κατάστασης του κτιρίου και κατά πόσο είναι ασφαλές να λειτουργήσουν κάποιες από τις αίθουσες του ορόφου” επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Πολάκη, προσθέτοντας πως προτάθηκε από γονείς η παραχώρηση χώρων από το ΤΕΙ (βρίσκεται απέναντι από το σχολείο) προκειμένου να μεταφερθούν οι πέντε τάξεις, και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα το εξετάσουν. Το θέμα αυτό, δήλωσε πως θα υποστηρίξει και η βουλευτής Δ. Αυγερινοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος