FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτη για την αναδιάρθρωση της ΥΔΡΗΛ

Ημερομηνία: 21-12-2023 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η ανάθεση εκπόνησης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την αναδιάρθρωση της Υδροηλεκτρικής Ηλείας (ΥΔΡΗΛ ΑΕ) δρομολογεί για την επόμενη θητεία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς αποφασίστηκε η ανάθεση εκπόνησης μελέτης διαγνωστικής και χρηματοοικονομικής, η οποία θα αποτυπώσει και το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.

Στόχος της Περιφέρειας, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος σε ποσοστό 80% του μετοχικού κεφαλαίου και ορίζει τη διοίκηση, είναι να αποκτήσει μια αντικειμενική και ολοκληρωμένη εικόνα της χρηματοοικονομικής κατάστασης και των προοπτικών της ΥΔΡΗΛ, καθώς και να αξιολογήσει την ικανότητά της να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της.

Στη συνέχεια και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης,θα συνταχθεί συγκεκριμένη πρόταση αναδιάρθρωσης με βάση το Επιχειρηματικό Σχέδιο που θα αναπτυχθεί, ώστε να σχηματιστεί μία συνολική εικόνα της μελλοντικής ταμειακής πορείας της εταιρίας και της δυνατότητας ή των προϋποθέσεων εξυπηρέτησης των δανείων της και της βιωσιμότητά της.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, Ανδρέας Φίλιας, σε πρώτη φάση θα γίνει η αποτύπωση της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης με τη Χρηματοοικονομική Διαγνωστική Μελέτη και την Επισκόπηση Επιχειρηματικού Σχεδίου, και θα ακολουθήσει η Επισκόπηση του Σχεδίου Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης.

Ο κ. Φίλιας τόνισε ότι επειδή η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας απαιτεί τεχνογνωσία, η οποία δεν περιλαμβάνεται στον συνήθη κύκλο καθηκόντων των υπαλλήλων του φορέα όπως αυτά περιγράφονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και λόγω της φύσεως των παραδοτέων ως ιδιαίτερα σύνθετων και ειδικευμένων για τις οποίες απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις και εμπειρία και  δεν είναι δυνατή η παροχή τους από το υπαλληλικό προσωπικό του φορέα, απαιτείται η ανάθεσή τους με αμοιβή σε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο καθώς δεν υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο από τις περιστάσεις μέτρο.

Το συνολικό κόστος για την παροχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Αναδιάρθρωσης της ΥΔΡΗΛ Α.Ε.ανέρχεται συνολικά σε 32.240 ευρώ, εκ των οποίων οι 10.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2023 και οι 22.240 σε αυτόν του 2024. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot