FOLLOW US: facebook twitter

Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

-Σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

Μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος, θα δουν χιλιάδες καταναλωτές, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν αιολικά πάρκα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος μεταξύ αυτών και σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, το ποσό που θα κατανεμηθεί για τα έτη 2021 και 2022 ως «τέλος υπέρ των καταναλωτών», ανέρχεται σε 62 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 23 προορίζονται αποκλειστικά για λογαριασμούς νοικοκυριών.

Βέβαια οι τοπικές κοινότητες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα ποσά ανά κοινότητα που θα λάβουν οι καταναλωτές είναι χαμηλά στη λίστα και αγγίζουν μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ και αυτο γιατί τα πάρκα που έχουν δημιουργηθεί είναι αριθμητικά πολύ λιγότερα και μικρότερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας όπως η Εύβοια και η Βοιωτία τα νοικοκυριά των οποίων θα ευνοηθούν περισσότερο λαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα ποσά που δημοσιοποιήθηκαν ανά κοινότητα, που θα λάβουν οι καταναλωτές για τις περιοχές της Ηλείας έχουν ως εξής:

Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας 3.501 ευρώ (50% ανά κοινότητα), Λαμπεία Αρχ. Ολυμπίας 2.332 ευρώ (100% ανά κοινότητα), Κακοτάρι ΔΕ Λασιώνος Αρχ. Ολυμπίας 8.845 ευρώ (100%), Αλφειούσας Πύργου 3.502 ευρώ (50%) και Κορυφής Δ.Ε. Ιάρδανου Πύργου 1.502 ευρώ (100%).

Όλα τα ποσά αφορούν την καταβολή στους δικαιούχους καταναλωτές για δύο μόνο έτη (2021 και 2022). Βεβαίως, οι καταβολές θα συνεχίζονται με την μορφή μειώσεων στους λογαριασμούς κατανάλωσης για όλη τη διάρκεια λειτουργίας των αιολικών πάρκων.

Κ. Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot