FOLLOW US: facebook twitter

«Είμαι συγκινημένη για την επιτυχία του γιου μου»

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

Η Πυργιώτισσα Μαρία Διαμαντάκου, μητέρα του Alex Antaeus, μιλάει στην «Πρωινή» για τη βράβευση με grammy

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Είμαι χαρούμενη που πρώτα από όλα είναι καλά το παιδί μου και πολύ συγκινημένη που επιβραβεύτηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια στην Αμερική. Έχει κάνει πολύ αγώνα από τότε που έφυγε για τη Νέα Υόρκη και είμαι ευτυχισμένη που τα έχει καταφέρει πάνω σε αυτό που του αρέσει. Έχει δουλέψει πάρα πολύ και η βράβευση αυτή ήταν μια πρώτη δικαίωση. Δεν έχω κοιμηθεί, γιατί όλη τη νύχτα κουβεντιάζαμε με τον γιο μου μετά την ανακοίνωση των βραβείων».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην «Πρωινή» τα συναισθήματά της η Μαρία Διαμαντάκου από τον Πύργο, μητέρα του μουσικού παραγωγού Alexx Antaeus, ο οποίος απέσπασε το βραβείο Grammy του καλύτερου Ρέγκε Άλμπουμ για τη συνεργασία του με τον Τζούλιαν Μάρλεϊ, γιο του θρυλικού Μπομπ Μάρλεϊ, στον δίσκο «Colors of Royal», και ευχαρίστησε δημοσίως τη μητέρα του μετά την απονομή του βραβείου.

Ο Αλεξ μεγάλωσε στην Αθήνα μέχρι τα 16 του και στη συνέχεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε το σχολείο στο Λος Άντζελες και ακολούθως σπούδασε Μουσική Βιομηχανία & Μουσική Τεχνολογία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Dj

 Music Business και Music Technology. Ξεκίνησε να εργάζεται ως DJ, ακολούθησε η επαγγελματική ενασχόληση στο γνωστό μουσικό περιοδικό Billboard και σταδιακά δημιούργησε το δικό του στούντιο κα μεταπήδησε στη Μουσική Παραγωγή.

Η μητέρα του είναι η Μαρία Διαμαντάκου, κόρη του αείμνηστου γιατρού παθολόγου Κώστα Διαμαντάκου και αδελφή του αείμνηστου οφθαλμιάτρου Πάνου Διαμαντάκου, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» η κ.Διαμαντάκου, ο Άλεξ λατρεύει τον τόπο καταγωγής του, τον οποίο επισκέφθηκε πρόπερσι, και σχεδιάζει να μα επισκεφθεί εκ νέου το ερχόμενο καλοκαίρι μαζί με τη σύντροφό του, η οποία επίσης αγαπά τον ελληνικό πολιτισμό.

«Ο Άλεξ είχε έρθει το καλοκαίρι του 2022 με τη σύζυγό του και επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία, γιατί και οι δύο αγαπούν τον Πύργο, την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Εφόσον όλα πάνε καλά, το φετινό καλοκαίρι σχεδιάζουν να ξαναέρθουν, γιατί τους αρέσει ο τόπος μας και περνούν πολύ καλά», τόνισε.

«Όσο περισσότερη ενέργεια βάζουμε, τόσο πιο πιθανό να πετύχουμε»

Ο Antaeus μίλησε στο ertnews για την πορεία του και τη γνωριμία του με τον γιο του Μπομπ Μάρλεϊ, που οδήγησε στην επιτυχημένη συνεργασία

«Έφυγα μικρός από την Ελλάδα, αν και η μάνα μου, η οποία μας ακούει τώρα στον Πύργο της Ηλείας, είπε “αγόρι μου, μη φεύγεις”. Εγώ τελικά έφυγα, γιατί ήθελα περιπέτειες. Πήγα σχολείο στο Λος Άντζελες και στο Πανεπιστήμιο σπούδασα Μουσική Βιομηχανία. Επέστρεψα για ένα διάστημα στην Ελλάδα και συνεργάστηκα με τον φίλο μου Αντρέα Γιατράκο, με τον οποίο είμαστε ακόμα φίλοι και συνεργάτες. Μάλιστα, ένα από τα κομμάτια στο άλμπουμ του Τζούλιαν Μάρλεϊ, το έκανε παραγωγή μαζί μου ο Ανδρέας, οπότε υπάρχει κι άλλος Έλληνας σε αυτό το Grammy» αποκάλυψε.

Για τη σχέση του με την κουλτούρα της Τζαμάικας, όπου ο ίδιος ζει και εργάζεται, είπε πως μοιάζει σε κάποιους τομείς με τους Έλληνες και του αρέσει.

«Με έχουν δεχτεί σαν δικό τους εκεί.  Η γυναίκα μου είναι Τζαμαϊκανή και έχει αρχίσει να μιλάει ελληνικά. Είχαμε έρθει και το καλοκαίρι στην Ελλάδα παρέα και επισκέφθηκε τα νησιά μας, την Ακρόπολη και την Αρχαία Ολυμπία» ανέφερε

Σχετικά με την γνωριμία του με τον γιo του Bob Marley, Julian, ο Alexx Antaeus είπε ότι αρχικά γνωρίστηκε με ένα από τα αδέρφια του και με μία από τις κόρες του. «Ο Julian ήρθε στο κλαμπ που είχα στο Κίνγκστον, και μέσα στο μαγαζί είχα χτίσει και στούντιο ηχογραφήσεων για να μπορώ να συνδυάζω το εστιατόριο, το μπαρ και τη μουσική. Τον καλέσαμε στο στούντιο και έπαιξα κάποια κομμάτια που είχα γράψει, κι έτσι ξεκίνησε αυτή η συνεργασία».

Για τη βράβευσή του δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι καθορίζουμε την τύχη μας με αυτά που κάνουμε και αυτά που σκεφτόμαστε. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι φέρνει το αύριο. Αλλά όσο περισσότερο ενέργεια βάζουμε σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να τα πετύχουμε» και πρόσθεσε πως ο «επόμενος στόχος είναι κι άλλα Grammy. Θέλω να κάνω και κάποιες δουλειές με Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη βρίσκονται υπό συζήτηση. Μια από αυτές είναι με τον Μπο. Θέλω επίσης να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Ανδρέα Γιατράκο, με τον οποίο είμαστε φίλοι και συνεργάτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia