FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη γιορτή ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονος

Ημερομηνία: 02-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

divri-panteleimon

1η Συνάντηση Έκθεση Παραγωγών & Δημιουργών στο Ελατοδάσος Δίβρης από την ΚΟΙΝΣΕΠ Δίβρης

Ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε στην Δίβρη, η 1η Συνάντηση Έκθεση Παραγωγών & Δημιουργών στο Ελατοδασος Διβρης, στη θέση «Πόντος» όπου οι συμμετέχοντες ντόπιοι παραγωγοί τίμησαν με τα προϊόντα τους και τις δημιουργίες του την παραδοσιακή γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Σκοπός της έκθεσης και συνάντησης των παραγωγών,  η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και η διατήρηση των παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων

divri-panteleimon2

Ξυλουργικές παραδοσιακές δημιουργίες και τρόφιμα από την ΚΟΙΝΣΕΠ Δίβρης, την νεοσύστατη Κοινωνική συνεταιριστικη επιχείρηση Eco Διβρης  φανταστικές δημιουργίες από τις “Ωδές Φολοης Ερυμανθου Ολυμπίας ” και τους “Ηλειοτεχνες ” μαζί και με παραγωγούς από τα γύρω χωριά έδωσαν μια πολύ όμορφη νότα και ελπίδα για το μελλον, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μέσα στο ελατόδασος της Δίβρης. Η Γιορτή που στο σύνολο της ήταν άψογη με πολύ κέφι και χορό και φυσικά πάρα πολλούς επισκέπτες που διασκέδασαν και ταυτόχρονα έκαναν τις αγορές τους, τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Για το λόγο αυτό και η ΚΟΙΝΣΕΠ Δίβρης, ευχαρίστησε τον δήμο Ολυμπίας, τον Αντιδήμαρχο Κ Αρβανίτη , την Δημοτική Σύμβουλο Κ. Πατση και το Τοπικό Συμβουλιο Λαμπειας για την στήριξη της εκδήλωσης. .

divri-panteleimon3

Να σημειώσουμε στο εκεί εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο  Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός με την συνοδεία του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και τοπικών ιερέων. Μετα την Θεία Λειτουργιά στη βρύση του Ποντου ακολούθησε η γιορτή με παραδοσιακή μουσική ,χορό από το χορευτικό Διβρης και κεράσματα ( βραστό , κρασί , κτλ.) με διοργανωτή των Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα της οικογιορτής είχε αναλάβει η ΚΟΙΝΣΕΠ Δίβρης όπου σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος