FOLLOW US: facebook twitter

4o Port Festival: Απόψε στο άλσος του λιμανιού με «Passepartout»

Ημερομηνία: 02-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

passepartout-rodini

Επί σκηνής οι: «να FUNKY κότες» και «Perfect Mess»

Ομάδα εθελοντών: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν, σε ομάδες να «ψιθυρίσουν» κάτω από τους ευκάλυπτους τα μηνύματά τους στον επισκέπτη και επιζητούμε να γεμίσουμε τα ράφια 4 Κοινωνικών Παντοπωλείων στα Λύκεια του Πύργου! Σας περιμένουμε όλους στο φεστιβάλ του λιμανιού!!»

Δεύτερη μέρα του Port ξεκινούν οι συναυλίες! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα των συγκροτημάτων της περιοχής που παρουσιάζονται φέτος στο Port Festival, κι ακόμα περισσότερο η σκηνική τους παρουσία και ερμηνεία. Με ακαταστασία και rock «ανοίγει» σήμερα στις 21:30 η βραδιά από τους «Perfect Mess». Ακολουθούν οι «να FUNKY κότες», που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση και εκτός από funk θα μας παίξουν blues και soul. Τέλος οι «Passepartout» κάνοντας περάσματα σε πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη, υπόσχονται πολύ κέφι και χορό και αναμένεται να  εκτοξεύσουν τη διάθεση στα ύψη.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα

«Passepartout»

Η «Passepartout band» συστάθηκε τον Μάιο του 2013 με έδρα τον Πύργο Ηλείας. To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπάντας είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων και ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους balkan, swing, rock n roll, disco, pop, latin όσο σε έντεχνους και λαϊκούς. Αυτό όμως που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι η ικανότητά τους να εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι. Αποτελείται από τους: τύμπανα: Αποστόλης Κακαβάς, ηλεκτρικό μπάσο, κιθαρα: Κώστας Διαμαντόπουλος, πιάνο: Στέφανος Κωνσταντόπουλος, σαξόφωνο, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή: Ηλίας Λαμπρόπουλος, φωνή: Φανή Tσαϊλάκη.

funky-kotes

«να FUNKY κότες»

Κάλλιο ένα χρόνο κόκορας παρά σαράντα κότα. Παρ’ όλα αυτά να funky κότες. Μια ιδέα των Κώστα Αηδόνη (ηλεκτρική κιθάρα) και Νίκο Χαραλαμπάκη (τύμπανα) που ξεκίνησε αργά και βασανιστικά το καλοκαίρι του 2015. Τους πλαισίωσαν o Γιάννης Κοντούλης (φωνητικά – μαζί με τον Κώστα είχανε τους funk-rockάδες JAG), ο Γιάννης Καββαδίας (μπασίστας των Villa Garage – δεν έβρισκαν άλλον), o Μπάμπης Κοντοπανάγος (πλήκτρα – νονός της μπάντας) και η Ολίνα Παναγιωτακοπούλου (φωνή – σαξόφωνο). Το θέμα τους είναι διασκευές ήχων γύρω από τη funk, soul, blues. Παρόλο που έχει συμπληρωθεί αισίως ένας χρόνος από τη σύστασή της, η μπάντα θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο 4ο Port Festival. Ο λόγος; «Απλά δεν ασπαζόμαστε την άποψη που λέει «κάλλιο ‘χω σήμερα τ’ αυγό παρά αύριο την κότα».

perfect-mess2

«Perfect Mess»

Αυστραλία – Πύργος – Πάτρα. Τρεις διαφορετικές αφετηρίες, ένας κοινός στόχος. Αυτός της συνύπαρξης ετερόκλητων μουσικών ανησυχιών. Και το όνομα αυτής της συνύπαρξης: «Perfect Mess». Από το 2012, τη χρονιά που πρωτοσχηματίστηκε η μπάντα, έχει λάβει χώρα ένας μεγάλος αριθμός ζωντανών εμφανίσεων, ενώ πρόσφατα ηχογραφήθηκε και το Live Demo της. Ο ήχος τους έχει σαν βάση τη Rock, ενώ τα ακούσματα ποικίλουν από Progressive, Hard Rock, μέχρι τη θρυλική σκηνή του Seattle. Τέλεια Ακαταστασία…

Line-Up: Spilios Iliopoulos (Vocals, Guitars) – Vollaris Yiannis (Bass, Vocals) – Spilios Dt (Drums, Vocals)

port-ypodoxi-trofima

Παράλληλα…

Δραστηριότητες για διάφορες ηλικίες και διαθέσεις πραγματοποιούνται στο χώρο: Μπορείτε να παίξετε σκάκι στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου ή και πινγκ-πονγκ στα τραπέζια που έστησε η Αιγαίον Επιτραπέζια Αντισφαίριση, να σκαρφαλώσετε στον τοίχο αναρρίχησης με την καθοδήγηση μελών της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Πύργου, να παρακολουθήσετε και να δοκιμάσετε να κάνετε ακροβατικά, πάντα με την παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού, να θαυμάσετε τις όμορφες δημιουργίες και κατασκευές του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και ανεξάρτητων χειροτεχνών, ή να κάνετε επιτόπου κινούμενο σχέδιο και να μάθετε κινηματογραφικά νέα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio.

Θα βρίσκονται επίσης στο άλσος για να σας ενημερώσουν οι: Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «ο Φάρος», Σύλλογος Νέων Καταραχίου, Σύλλογος Παραπληγικών και Αναπήρων Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, «Κινηματογραφικές Βραδιές» ΕΛΜΕ Ηλείας & Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και κυρίως ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί», ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και η ΕΡΑ Πύργου, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική για την πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης και επίτευξης του στόχου: να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης και να τα διανείμουμε εκεί που πραγματικά χρειάζονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος