FOLLOW US: facebook twitter

Με υπέργεια διάβαση η σύνδεση Τσαφλεΐκων με την Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

Τις μελέτες και τις εργασίες θα αναλάβει η «Ολυμπία Οδός»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Πράσινο» για τη σύνδεση του οικισμού Τσαφλεΐκων Ήλιδας με την Αμαλιάδα άναψε το Υπουργείο Υποδομών, καθώς ο Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε την απόφαση με την οποία δίνει εντολή στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού να εκπονήσει συμπληρωματικές μελέτες για πρόσθετες εργασίες που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή του οικισμού Τσαφλέικα στη σύνδεση με την πόλη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, θα κατασκευαστεί υπέργεια διάβαση που θα διευκολύνει τον τοπικό πληθυσμό και το εκτιμώμενο ενδεικτικό κόστος, σύμφωνα με την κοινοπραξία, εκτιμάται σε 1,1 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν τον περασμένο Οκτώβριο οι κάτοικοι του οικισμού έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για την αποκατάσταση της σύνδεσης του οικισμού με την Αμαλιάδα.

 Όπως τόνισαν στην καταγγελία τους, η χρήση του παράπλευρου δικτύου -όπως προβλέπεται από τη Μελέτη Κατασκευή του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα -Πύργος- καθιστά προβληματική και επικίνδυνη την κίνηση όλων των οχημάτων και ιδίως των βαρέων, τόσο γιατί το πλάτος του προβλεπόμενου παράδρομου είναι ιδιαίτερα μικρό για τα οχήματα που κυκλοφορούν στην εν λόγω περιοχή καθώς και οι επανειλημμένες στροφές πολλαπλασιάζουν τα σημεία εμπλοκής, ενώ η έλλειψη ασφαλτόστρωσης δεδομένα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Έναν μήνα αργότερα η κοινοπραξία διαβίβασε την πρότασή της για την αποκατάσταση της σύνδεσης του οικισμού Τσαφλεΐκων με την πόλη της Αμαλιάδας, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή Άνω διάβασης (υπέργειας) στο σημείο Χ.Θ. 61+640 του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, λύνεται ένα πρόβλημα που θα απέκλειε τους κατοίκους των Τσαφλεΐκων, και πρόσθεσε ότι προσδοκά και στη διευθέτηση της σύνδεσης της Πατρών-Πύργου με την Αμαλιάδα μέσω της πρότασης που κατέθεσε προ ημερών στο υπουργείο Υποδομών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot