FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας: Άμεση παρέμβαση στο νερό της Αμαλιάδας

-Με χλωρίωση αντιμετωπίστηκε πρόβλημα μικροβίων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Άμεσα κινήθηκε η νέα δημοτική αρχή Ήλιδας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με το πόσιμο νερό, καθώς οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξαν ορισμένα ευρήματα κολοβακτηριδίων στον μικροβιακό έλεγχο, που προκάλεσαν προβληματισμό.

Ωστόσο, ο νέος δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έδωσε άμεσα εντολή για χλωρίωση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή», πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα και το νερό είναι καθαρό.

«Όταν έγιναν γνωστά τα ευρήματα από τους ελέγχους του τμήματος Περιβάλλοντος και ενημερώθηκε η Υπηρεσία Ύδρευσης του δήμου, κινηθήκαμε άμεσα και σε συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη και ξεκίνησε η χλωρίωση για να μην υπάρχει πρόβλημα με την καταλληλότητα του νερού, κάτι που έγινε ήδη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόσιμο νερό.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Λαμπρινός, άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επισήμανε ότι δεν θα αλλάξει κάτι ως προς τη χρέωση των λογαριασμών προς τους δημότες.

« Δημότες απροστάτευτοι! Το καλοκαίρι κολυμπούσαμε δίπλα στα λύματα και μας έλεγαν ότι έχουν εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα. Πολλοί διαμαρτύρονταν ότι το νερό εκτός από λίγο είναι και θολό, και πάλι μιλούσαν για εργαστηριακές εξετάσεις και πόσιμο νερό. Είμαι προσεκτικός και δεν χαρακτηρίζω το νερό ακατάλληλο. Δεν πρόκειται να έρθει κανένας υπερφουσκωμένος λογαριασμός. Οι λογαριασμοί θα είναι στη πραγματικότητα έναντι. Ο δημότης θα έχει το δικαίωμα ένστασης, θα γίνεται καταμέτρηση και θα χρεώνεται βάση πραγματικής κατανάλωσης. (…) Πρέπει να εξασφαλίσουμε επαρκές και πόσιμο νερό, αυτό είναι η προτεραιότητα. Δεν γίνεται τίποτε εάν δεν πληρώσουμε τις οφειλές, 2,8 εκατ. ευρώ περίπου, θέλει μόνο η ΔΕΗ για το ρεύμα του διυλιστηρίου. Τα τέλη είναι ανταποδοτικά και το μόνο που πρέπει και μπορεί να γίνει, είναι να μαζευτούν οι οφειλές των δημοτών», εξήγησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος