Με το… καλημέρα «κατέρρευσε» χθες η τηλεκπαίδευση!
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”123831″ img_size=”full”][vc_column_text]
Έντονες αντιδράσεις από Ηλείους εκπαιδευτικούς και μαθητές που μάταια προσπαθούσαν να μπουν στην πλατφόρμα Webex
-Το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο συμπέρανε ότι το σύστημα λειτούργησε… άψογα!
Σε φιάσκο εξελίχθηκε χθες η πρεμιέρα του συστήματος τηλεκπαίδευσης Webex, των διαδικτυακών μαθημάτων σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων της χώρας στο πλαίσιο του 2ου lockdown, αφού το σύστημα δεν άντεξε ούτε δύο διδακτικές ώρες, σε κάποιες περιοχές μάλιστα όπως η Ηλεία καθηγητές και μαθητές δεν μπόρεσαν καθόλου να μπουν καθόλου στην συγκεκριμένη πλατφορμα! Το αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να βρεθούν σε αδυναμία σύνδεσης με τους καθηγητές τους και να ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο, ενω σε facebook και twitter προκλήθηκε ένας ποταμός διαμαρτυρίας από καθηγητές και παιδιά με απίθανους διαδικτυακούς διαλόγους!
Αυτό είναι το «καθόλα έτοιμη» που είχε δηλώσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως, αν και το υπουργείο Παιδείας είχε μήνες να προετοιμαστεί από το πρώτο lockdown, και στην τηλεκπαίδευση! Τελικά όπως φάνηκε τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ώρα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”123827″ img_size=”full”][vc_column_text]Σύμφωνα με πλήθος αναρτήσεων καθηγητών, γονέων και μαθητών στα socialmedia, το σύστημα έχει «κρασάρει» και δεν μπορούν οι μαθητές να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Αν και οι μαθητές προσπαθούσαν επί ματαίω να μπουν στην εφαρμογή WebexMeetings, το σύστημα τους “πέταγε” έξω αναγράφοντας στο μήνυμα πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στην σύνδεση.
Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας για το χθεσινό φιάσκο με την κατάρρευση της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης, ρίχνει την μπάλα στην… εξέδρα! Έτσι, αρχικά
επιχείρησαν να δικαιολογηθούν μέσω διαρροής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζοντας ότι η αδυναμία ανταπόκρισης οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα. Λίγη ώρα αργότερα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς μέσω της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για «κεντρικό ζήτημα της εταιρείας και εκτός ελληνικών συνόρων».[/vc_column_text][vc_single_image image=”123828″ img_size=”full”][vc_column_text]Έδωσε, παράλληλα υποσχέσεις ότι η εταιρεία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι για την χθεσινή μέρα, δεν θα προσμετρηθούν απουσίες από τα ηλεκτρονικά μαθήματα.
Υπολογίζεται ότι στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης αναμένεται να συμμετέχουν 600.000 παιδιά, μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
Οι αναρτήσεις εκπαιδευτικών και γονέων της Ηλείας στα social media
Οργισμένη ήταν ωστόσο η αντίδραση πολλών εκπαιδευτικών από την Ηλεία στο fb για το χθεσινό πρώτο και αποτυχημένο πείραμα της τηλεκπαίδευσης όπου με αφορμή το χθεσινό περιστατικό μιλούν για την γενικότερη αποτυχία εφαρμογής του συστήματος των διαδικτυακών μαθημάτων. Διαβάστε κάποιες από τις πρωϊνές αναρτήσεις τους:[/vc_column_text][vc_single_image image=”109976″ img_size=”full”][vc_column_text]Γιάννης Γιαννόπουλος- αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας
Webex στα σχολεία- Η τηλεκπαίδευση των αρίστων κατέρρευσε…..[/vc_column_text][vc_single_image image=”123829″ img_size=”full”][vc_column_text]Αλεξία Λιάγκουρα – Δ/ντρια γυμνασίου Μακρισίων
Λοιπόν για να μην το παιδεύουμε άλλο το πράγμα, να ανοίξουν πάλι τα σχολεία με μικρά τμήματα και με όλα τα μέτρα προφύλαξης…αλλιώς μια γενιά παιδιών θα μείνει αγράμματη…10 παιδιά στο τμήμα…Οι γονείς θα ξεπουληθούν μέσα στη φτώχεια τους αγοράζοντας εξοπλισμό που δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί…Οι υποδομές είναι για γέλια και του κράτους και των μεγάλων πολυεθνικών.[/vc_column_text][vc_single_image image=”123830″ img_size=”full”][vc_column_text]Γιώργος Αγγελόπουλος- Φιλόλογος 3ο Γυμνάσιο Πύργου
Το webex έπεσε μετά την 1η ώρα μαθήματος. Δεν το περιμένατε, ε;[/vc_column_text][vc_single_image image=”71289″ img_size=”full”][vc_column_text]Χρήστος Αθανάσουλας- συντονιστής καθηγητής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου
Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση.
Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι υποχρεωτική όταν αναιρεί το συνταγματικό δικαίωμα στην εκπαίδευση, αποκλείοντας μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
Υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν υπολογιστή, που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο,
ή που έχουν δυο παιδιά και ένα υπολογιστή ή γονέα εκπαιδευτικό.
Υπάρχουν οικογένειες πολυμελείς που δεν μπορούν να αγοράσουν πολλούς υπολογιστές για να εξυπηρετηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας στην καραντίνα, ή ακόμα και να μπορούσαν πόσο να αντέξει την ταυτόχρονη δουλειά, τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση η διαδικτυακή σύνδεση…
Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω.
Ο δήθεν εκσυγχρονισμός τους περιορίζεται στο εμείς θα κάνουμε – εσείς αγοράστε.
Μάλιστα, κανένα μέτρο δεν πήρε για την αντιστροφή της κατάστασης, για παροχή εξοπλισμού, ούτε ευρώ δεν ξόδεψε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απουσίας μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όταν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλη η κοινωνία φώναζαν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας.
Η εμμονή του Υπουργείου με τις τηλε-διαδικασίες ολοκληρώνεται από τις απουσίες που θα παίρνουν οι μαθητές/τριες για την μη σύνδεσή τους στην τηλε-εκπαίδευση…
Σχολεία ασφαλή-σχολεία ανοιχτά
Μέχρι 15 μαθητές ανα τμήμα
Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι- ασφάλεια για εκπαιδευτικούς και μαθητές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]