FOLLOW US: facebook twitter

«Αναποτελεσματικά τα διαδικτυακά μαθήματα»!: Μαθητές και φοιτητές από την Ηλεία περιγράφουν πώς βιώνουν την τηλεκπαίδευση

Ημερομηνία: 10-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
Ρεπορτάζ: Zizanio News

Με τα νεύρα τεντωμένα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα καθημερινότητα της τηλεκπαίδευσης. Η παντελής έλλειψη υποδομής, η προχειρότητα και ανεπάρκεια των μέτρων του Υπουργείου Παιδείας επιβαρύνουν την κατάσταση σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθιστώντας αναποτελεσματική την τηλεκπαίδευση και δημιουργώντας κλίμα βαριάς δυσφορίας.

Γεράσιμος Κουής, 17 ετών, μαθητής Γ’ Λυκείου, 4ο ΓΕΛ Πύργου

Η κάλυψη της εξεταστέας ύλης, ειδικά της Γ’ Λυκείου, από αυτό το σύστημα τηλεκπαίδευσης καθίσταται αδύνατη. Πολλοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Όσες φορές πραγματοποιείται μάθημα υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην κατανόηση για διαφόρους παράγοντες και πολλές το σύστημα αδυνατεί να καλύψει τον όγκο των μαθητών που συμμετέχουν. Έτσι δημιουργούνται κενά και η κάλυψη της ύλης φαίνεται ακατόρθωτη με αποτέλεσμα να εντείνεται το άγχος των μαθητών.

Κάτια Καρνάρου, 16 ετών, μαθήτρια Β’ Λυκείου, ΓΕΛ Κρεστένων

Μπήκαμε την πρώτη ώρα, μετά το Webex έπεσε. Και θα βγει η ΝικΑρα να πει Όλα τέλεια!!

Βασιλική Τόλια, 16 ετών, μαθήτρια Β’ Λυκείου, 2ο ΓΕΛ Πύργου

Μια ώρα κάναμε μάθημα, μετά δε μπαίναμε πουθενά, προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε με τους καθηγητές, κάποιοι μας έστελναν νέους συνδέσμους για να μπούμε στο μάθημά τους. Χαμός γενικά..

Θέτις Δούρου, 17 ετών, μαθήτρια Γ’ Λυκείου, 4ο ΓΕΛ Πύργου

Μέσω της τηλεκπαίδευσης η κάλυψη της εξεταστέας ύλης -ειδικά αυτή της Γ’ Λυκείου- αποτελεί μακρινό όνειρο, αφού το σύστημα που παρέχεται είναι ελλιπές. Η παρακολούθηση μαθημάτων καθίσταται αδύνατη, κάτι το οποίο επιβραδύνει κατά πολύ το ρυθμό κάλυψης της ύλης. Για εμάς αυτό είναι τροχοπέδη, καθώς σε λίγους μήνες καλούμαστε να δώσουμε πανελλήνιες χωρίς (όπως φαίνεται ) καμία μείωση της ύλης. Υποτίθεται ότι το σύστημα ήταν αναβαθμισμένο και τελικά ήταν χειρότερο από τη προηγούμενη καραντίνα.. Εγώ δεν ασχολήθηκα άλλο από τη στιγμή που δε μπορούσε κανείς να μπει, συνέχισα το διάβασμά μου μόνη μου.

Μαρία Μεϊδάνη, 17 ετών, μαθήτρια Γ’ Λυκείου, 4ο ΓΕΛ Πύργου

Τρομερά τα πράγματα! Μια δουλειά είχαν..

Δήμητρα Μπαλάσκα, 15 ετών, μαθήτρια

Xθες, σαν πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης δεν τα πήγαμε και πολύ καλά λόγω συστήματος.
Φέτος θα έχουμε μια δυσκολία με τα σχολικά μαθήματα λόγω των μέτρων της υγείας εξαιτίας COVID. Επίσης το μάθημα είχε πολύ μικρή διάρκεια καθώς έπεσε το σύστημα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Σιγά σιγά προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Είναι δύσκολο και για τους μαθητές αλλά κυρίως για τους καθηγητές ώστε να μπορέσουν να διδάξουν και να παραδώσουν την ύλη. Ελπίζω τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν να υπάρξει κάποια δυσκολία εν ώρα μαθήματος. Μέχρι τότε περιμένουμε..

Μαριάννα Μενύχτα, 19 ετών, φοιτήτρια Χημικός Μηχανικός, ΕΜΠ

Το Webex πέφτει και οι καθηγητές μας στέλνουν το μακρύ τους και το κοντό τους! Δηλώνω απογοητευμένη καθώς φοιτώ σε μια εξ’ ορισμού πρακτική σχολή παρακολουθώντας εργαστήρια -παρωδία- ηλεκτρονικά, καλούμενη να παραδίδω πάμπολλες απαιτητικές εργασίες στηριζόμενη στον αυτοσχεδιασμό, καθώς η οργάνωση είναι μάλλον ελλιπής και η ενημέρωσή μας για το περιεχόμενό τους η μικρότερη δυνατή.

Μαρία Μπαλάσκα, 22 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Αυτό που με κάνει έξαλλη είναι που προφανώς δεν έχουμε όλοι σπίτι μας Ίντερνετ να σηκώνει τρελά πράγματα. Έτσι λοιπόν δυο εξεταστικές τώρα αν ήσουν άτυχος και σου έπεφτε το σήμα για δευτερόλεπτα σου έλεγαν σε έχασα για ένα λεπτό. Λυπάμαι θα πρέπει να σε κόψω. Μα τους λες έπεσε το σήμα και σ λένε, α αυτό είναι δίκη σου δουλειά να έχεις καλό σήμα. Και έτσι απλά σε έκοβαν. Και τώρα με κανένα υποχρεωτικό σεμινάριο που μπορείς να κανείς μέχρι δυο απουσίες σε εμάς. Άμα έχεις κανένα θέμα με τη σύνδεση στη βάζουν την απουσία ότι και να τους πεις. Δεν κωλώνουν. Εγώ δηλώνω έξαλλη!

Βασίλης Αθανασόπουλος, 22 ετών, φοιτητής Φυσικοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας

Καλημέρες από την όμορφη Αθήνα! Εγώ σαν τελειόφοιτος, τρομάρα μου, τρέχω και δε φτάνω.. Η οργάνωση είναι μηδαμινή, πόσο μάλλον για παιδιά που πρέπει να πάρουν πτυχίο! Η μία ανακοίνωση αναιρεί την άλλη, τρέχουμε κάνουμε τεστ, βλέπουμε ασθενείς, σταματάμε, ξεκινάμε ξανά. Προσωπικά έχω αναλάβει πτυχιακή και ακόμα και εκεί έχω θέμα, γιατί οι βιβλιοθήκες είναι κλειστές και δεν χω ελεύθερη πρόσβαση σε ό,τι άρθρο θέλω.

Μαρία Ασμή, 20 ετών, φοιτήτρια Οδοντιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Εμείς πάντως σαν σωστοί αρχέγονοι κάνουμε με Skype for business το οποίο σε πετάει όλη την ώρα έξω από μόνο του, συν του ότι κολλάει ο ήχος και η εικόνα. Αν δεν μεταφερθούν τα εργαστήρια μας τον Δεκέμβριο (αν και εφόσον δεν παραταθεί η καραντίνα) ούτε οι ίδιοι οι καθηγητές γνωρίζουν πώς θα παραδώσουν την εργαστηριακή ύλη…

Ειρήνη Ζέζα, 18 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας, Ε.Κ.Π.Α.

Εμείς έχουμε μπει από τις 9 και δεν έχει πέσει ακόμα ούτε κολλάει. Δεν ξέρω πως γίνεται. Στον αδερφό μου έπεσε. Εμείς έχουμε ένα 3ωρο προς το παρόν Λατινικά. Εμείς πάντως σαν πρωτοετείς, στην σχολή μας, σε κάποιους έστειλαν αμέσως κωδικούς και ενέκριναν κατευθείαν τις αιτήσεις, ενώ σε άλλους όπως εμένα τους έστειλαν την προηγούμενη Δευτέρα. Έτσι έχω χάσει ένα μήνα μαθήματα. Όταν είπα, λοιπόν, στους καθηγητές ότι δεν έχει εγκριθεί η εγγραφή μου συνεπώς δεν θα έχω κωδικούς να μπαίνω στα μαθήματα, μου είπαν δεν με νοιάζει να βρεις και να πάρεις τηλέφωνο την Γραμματεία. Φυσικά η Γραμματεία δεν το σήκωνε ούτε απαντούσε σε e- mail. Έτσι κάνω από την προηγούμενη εβδομάδα μάθημα. Υπάρχουν παιδιά που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μπουν. Εγώ έχω λίγο πελαγώσει.

Κατερίνα Δημητροπούλου, 19 ετών, φοιτήτρια Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα πάνε και δεν πάνε, αν και μιλάμε για ελληνικό πανεπιστήμιο, οι μισοί φοιτητές έχουν κλειστές κάμερες – μικρόφωνα και παίζουν κανα παιχνίδι από πίσω. Να χαμε και λίγο χρόνο… Νομίζουν επειδή είμαστε στο σπίτι ότι έχουμε άφθονο χρόνο και οι εργασίες πέφτουν βροχή. Πρέπει να μπαίνουμε σε επιστημονικά άρθρα, να βρίσκουμε τις αναφορές και να κάνουμε εργασίες με βιβλιογραφία Χάρβαρντ. Είμαι παράλληλα φοιτήτρια στο Metropolitan College στο τμήμα Φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Μικρότερα τμήματα, ανοιχτές κάμερες. Καλή δύναμη σε όλους τους φοιτητές και μαθητές! Δυστυχώς πρέπει να συμβιβαστούμε στη νέα πραγματικότητα!

Αλεξάνδρα Μπερτσάτου, 19 ετών, φοιτήτρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Δεν θα αναφερθώ στις τεχνικές δυσκολίες και στο Ίντερνετ. Το να παρακολουθείς τρία τέσσερα μαθήματα την ημέρα και να κάθεσαι σε μια καρέκλα επί οχτώ ώρες από την Ανατολή του ηλίου μέχρι την Δύση του, μόνος σου σε ένα δωμάτιο είναι βασανιστικό. Εκτός από την εκθετική μείωση απόδοσής σου μετά από λίγες ώρες, αποκτάς και πόνους στην πλάτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος