FOLLOW US: facebook twitter

Με θετικό πρόσημο η συζήτηση του δημάρχου Πύργου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» Περικλή Νικολάου

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Στόχος μας να αναδείξουμε τα μνημεία που ανακινούν βιωματικές σχέσεις του πληθυσμού με το τρένο»

Σε πολύ θετικό επίπεδο προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες που έχει κινήσει ο Δήμος Πύργου για την «Μίσθωση ακινήτου πέριξ της Λίμνης Αγουλινίτσας». Η μόνη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν η «ΓΑΙΑ ΟΣΕ», η προσφορά της οποίας αναφέρεται στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στο Ανεμοχώρι, και εξετάστηκε πρόσφατα παρουσία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, των μελών της Επιτροπής Δημοπρασίας και του διευθύνοντα συμβούλου της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» Περικλή Νικολάου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε:

«Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» κ. Περικλή Νικολάου, συζητήσαμε για την ενοικίαση του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στο Ανεμοχώρι.
Ένας σταθμός με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία αλλά και ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο. Στόχος μας είναι ευρύτερα να αναδείξουμε τα μνημεία που ανακινούν βιωματικές σχέσεις του πληθυσμού με το τρένο.

Στον συγκεκριμένο χώρο σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής.

Η περιοχή έχει ιδιαίτερες περιβαλλοντικές διαστάσεις. Γειτνιάζει με τον Καϊάφα, πολύ κοντά βρίσκεται η αποξηρανθείσα λίμνη, η παραλία φιλοξενεί την Καρέτα-Καρέτα και άλλα σπάνια είδη του οικοσυστήματος…

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και νομίζω ότι εκεί πολύ γρήγορα θα έχουμε έναν φιλόξενο χώρο, όπου μαζί με την αναψυχή θα υπάρχει και επιμόρφωση και η ανάδυση από τον βυθό του χρόνου μιας χαμένης ιστορίας που λέγεται τρένο στην Ηλεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος