FOLLOW US: facebook twitter

Ο Διονύσης Σαββόπουλος χαιρέτισε στρατιωτικά τον Μίκη και προκάλεσε αντιδράσεις

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Σαββόπουλου δίχασε και προβλημάτισε

Ο «ιδιαίτερος» τρόπος που διάλεξε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης βρέθηκε χθες στη Μητρόπολη για να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο Μίκη που έφυγε από τη ζωή και τον αποχαιρέτισε με ένα στρατιωτικό χαιρετισμό.

Η συγκεκριμένη επιλογή του Δ. Σαββόπουλου σχολιάστηκε αρκετά στα σόσιαλ μίντια και κυρίως αρνητικά, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ασέβεια ο στρατιωτικός χαιρετισμός σε έναν άνθρωπο που έχει διωχθεί, βασανιστεί και εξοριστεί από τη Χούντα.

Στον αντίποδα, αρκετοί είναι και αυτοί που αναγνωρίζουν στον Νιόνιο το δικαίωμα να πει το δικό του «αντίο» στον Μίκη, με τον τρόπο που τον εκφράζει.

Σε άλλη φωτογραφία ο Διονύσης Σαββόπουλος φαίνεται να στέκεται μπροστά στο φέρετρο και να υποκλίνεται στον Μίκη. Μετά τον αμφιλεγόμενο χαιρετισμό προχώρησε και στην παρακάτω δήλωση:

«Έφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων. Των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων. Είναι ημέρα πένθους, βαθιάς συγκίνησης αλλά και πνευματικής ανάτασης νομίζω, γιατί μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, και όλων των άλλων πνευματικών ηγετών μας, έρχεται τώρα και η αναχώρηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην 200ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, σαν να μας λέει “κοιτάξτε τι έχει πραγματική αξία σε όλη αυτή την πορεία και αφήστε τα μικρά και τα ασήμαντα.

Ήταν παράφορος. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ήταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός. Ένας οικουμενικός άνθρωπος. Θα ζει πάντα στη μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ΄60, στη φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα. Μα πάνω από όλα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του.

O Captain, my Captain

Η δάφνη κερδήθηκε

Ποτέ δεν θα πεθάνεις».

Πηγή: koutipandoras.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος