FOLLOW US: facebook twitter

Με σχεδιασμό και διεκδίκηση 2.000.000 ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 16-03-2023 | Συντάκτης:

-Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η πρόταση – μελέτη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για αναβάθμιση του οδικού άξονα της Κοινότητας Νεράιδας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη μεγάλο έργο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης της Κοινότητας Νεράιδας, τόσο στον άξονα προς Λατζόι όσο και στον αντίστοιχο προς Μηλιές.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης, δίνοντας τέλος στην αγωνία και την πολύχρονη αναμονή των κατοίκων.

Η μελέτη προβλέπει παρεμβάσεις αποκατάστασης της βατότητας και της ασφάλειας σε 12 επικίνδυνα σημεία πάνω σε αυτό το δρόμο κυρίως από Νεράιδα αλλά και στο κομμάτι προς Μηλιές τα οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται οι εξής εργασίες:

-Αντιστήριξη των προβληματικών σημείων με την τεχνική της οπλισμένης γης με μετωπικά συρματοκιβώτια.

-Κατασκευή επιχωμάτων.

-Τριγωνική τάφρο για την απορροή ομβρίων

-Αποκατάσταση οδοστρώματος (ασφαλτοτάπητες).

-Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Μόνιμη και ασφαλής λύση

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια ο δρόμος αυτός είναι μη προσπελάσιμος, με σήμανση απαγόρευσης της διέλευσης οχημάτων, με έντονο κίνδυνο κατολίσθησης και κατάπτωσης βράχων αλλά και πιθανής υποχώρησης του υπάρχοντος επιβαρυμένου οδοστρώματος. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας αναζητούσαμε διαρκώς προγράμματα για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού. Η προσπάθειά μας, με πολλές δυσκολίες στη αρχή, τελικώς επιβραβεύτηκε. Με το έργο που εξασφαλίσαμε θα δοθεί μόνιμη και ασφαλής λύση για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Κοινότητας Νεράιδας, με την αποκατάσταση της πρόσβασης και την εξάλειψη των τωρινών δυσχερειών. Η αποκατάσταση του δρόμου θα διευκολύνει την κίνηση των κατοίκων της Νεράιδας, ιδίως των μαθητών που καθημερινά μετακινούνται από και προς τις σχολικές τους μονάδες, οι οποίοι τώρα διανύουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα για τη μετάβασή τους προς Πύργο ή Αρχαία Ολυμπία, μέσω άλλων διαδρομών. Η Δημοτική μας Αρχή αποδεικνύει ότι, σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, διαρκώς προσθέτει χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί το όραμα και το σχεδιασμό της. Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τις άοκνες προσπάθειές τους, ειδικότερα τον Διευθυντή κ. Θανάση Μπέλτσο και τον ειδικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο για το δύσκολο έργο της εκπόνησης μιας τεχνικής μελέτης οδικής ασφάλειας. Και βεβαίως τον επιστημονικό συνεργάτη μου κ. Ευάγγελο Καραχάλιο για την ουσιαστική συμμετοχή του στην υποβολή και την επιτυχή διεκδίκηση της χρηματοδότησης».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε:

«Δίνουμε λύση για μια Κοινότητα που οι κάτοικοί της έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα στην προσβασιμότητα και τις μετακινήσεις τους, τα τελευταία χρόνια. Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα ασφαλούς προσβασιμότητας στην Κοινότητα Νεράιδας και να αποκατασταθεί ο συγκεκριμένος δρόμος, προβήκαμε άμεσα στη σύνταξη μελέτης και στην υποβολή της για χρηματοδότηση. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, για την ταχύτερη δυνατή έναρξή του. Πέραν της οδικής ασφάλειας, το έργο προστατεύει και τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές της Αύρας προς τον Πύργο, που είναι επί του συγκεκριμένου οδοστρώματος. Πρέπει να τονίσουμε ότι το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας θα εστιάσει την προσοχή της σε άλλα ανάλογα προβλήματα τοπικών Κοινοτήτων μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος