FOLLOW US: facebook twitter

Με μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (test pap) στην Τ.Κ. Αλφειούσας

Ημερομηνία: 16-03-2023 | Συντάκτης:
  • Ευχαριστήριο αντιδημάρχου Πρόνοιας Γιάννη Αργυρόπουλου

Ο Δήμος Πύργου, μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ν. Ηλείας – Κ.Υ. Γαστούνης, πραγματοποίησε την Πέμπτη 9/3 με επιτυχία δωρεάν διαγνωστικό γυναικολογικό έλεγχο – Τest Pap, στην Αλφειούσα.

Συγκεκριμένα, από τις μαίες κα Τσερεμέ Αρετή και κα Γκάμαρη Σοφία, μέλη του Δικτύου Μαιών, και την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου κας Γεωργίας Παπαδοπούλου, εξετάστηκαν 24 δημότισσες, οι οποίες και ενημερώθηκαν από το ανωτέρω επιστημονικό προσωπικό σε θέματα που αφορούν την σημασία της πρόληψης.

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιάννης Αργυρόπουλος ευχαριστεί θερμά το επιστημονικό προσωπικό που διεξήγαγε τη δράση.

Όπως επίσης επισημαίνει: «Ο Δήμος μας στηρίζοντας ως γνωστόν έμπρακτα την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, παρείχε μια ακόμα δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη και στην πρώιμη διάγνωση».

Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί πως μέσα από συνεχείς δράσεις, αφυπνίζονται οι γυναίκες ώστε να θέτουν σε προτεραιότητα την υγεία τους και να προβαίνουν συνεχώς σε προληπτικές εξετάσεις. Στην σημερινή κοινωνία, ο ρόλος της γυναίκας είναι πολύπλοκος και η καθημερινότητα της χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς και πολλές ευθύνες, με αποτέλεσμα πολλές φορές η πρόληψη σε θέματα υγείας να μην αποτελεί κύριο μέλημά της. Η πρόληψη όμως σώζει ζωές!

  • Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε στο Δήμο Πύργου και η λειτουργία του  ΚΕΠ Υγείας για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

«Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις δράσεις του Δήμου Πύργου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID -19 εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site  www.kepygeias.org.

 –  Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου Αγ. Σπυρίδωνος – Πύργος, τηλ. 2621031618 και e-mail :kepygeiaspyrgou@gmail.com»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος