FOLLOW US: facebook twitter

Με μανούβρες πάνω στη γραμμή στρίβουν τα λεωφορεία

Ημερομηνία: 10-03-2023 | Συντάκτης:

Κίνδυνος σε σιδηροδρομική διάβαση στην Ολυμπία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει στη σιδηροδρομική διάβαση της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός της «Πρωινής», είναι ανέφικτο για μεγάλα οχήματα, όπως τα τουριστικά και σχολικά λεωφορεία, τα πυροσβεστικά οχήματα, να στρίψουν άνετα και να συνεχίσουν την πορεία τους.

Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν μανούβρες, με συνέπεια ορισμένες φορές να εγκλωβίζονται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, αυξάνοντας τον κίνδυνο να συγκρουστούν με το διερχόμενο τουριστικό τρένο της γραμμής Πύργος-Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία, το οποίο σύντομα θα ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγια.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, Γιάννης Μαμούσης, είναι αναγκαία η παρέμβαση προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει τα έργα της αναβάθμισης τη γραμμής από τον ΟΣΕ, και να μην προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

«Τώρα που έχουν ξεκινήσει τα έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, είναι ευκαιρία να διορθωθούν και ορισμένα πράγματα που είχαν δημιουργηθεί παλιότερα, με άλλα δεδομένα. Πλέον τα τουριστικά λεωφορεία είναι μακρύτερα και μεγαλύτερα, είναι δεκαπέντε μέτρα και όχι δέκα. Δεν μπορούν να στρίψουν άνετα και χρειάζονται μανούβρες. Αν ακολουθεί και άλλο όχημα, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση, διότι μπορεί να ακινητοποιηθεί πάνω στη γραμμή και να έχουμε ατύχημα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σχολικά λεωφορεία και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Φανταστείτε να προσπαθεί να στρίψει ένα σχολικό λεωφορείο και να εγκλωβιστεί πάνω στη γραμμή, τι μπορεί να γίνει αν έρχεται εκείνη την ώρα το τρένο… Κάνουν που κάνουν τώρα το έργο στον σιδηρόδρομο, ας φτιάξουν και τη σήμανση», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος