FOLLOW US: facebook twitter

«Κλειδώνει» στα 0,50 ευρώ η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 10-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Γεωργαντά και με τους βουλευτές Ηλείας, Αχαΐας και Μεσσηνίας την ερχόμενη Τρίτη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Εξελίξεις αναμένονται σχετικά με την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» έχει αποφασιστεί η απευθείας χορήγησή τους με ποσό που θα φτάσει έως και τα 0,50 ευρώ για κάθε κιλό που έχει πουληθεί ως τώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την επόμενη Τρίτη στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, με τη συμμετοχή των βουλευτών Ηλείας, Αχαΐας και Μεσσηνίας, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά η φόρμουλα με την οποία θα δοθούν οι ενισχύσεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην «Πρωινή» πως το υπουργείο θα θέσει ως βασική προϋπόθεση την κατάθεση τιμολογίου, το οποίο θα αποδεικνύει πως οι σταφιδοπαραγωγοί πράγματι έδωσαν τη σταφίδα σε τιμή εξευτελιστική. Το πιθανότερο είναι η χορήγηση της ενίσχυσης των 0,50 ευρώ ανά κιλό να δοθεί με την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, για να διασφαλιστεί η στοχευμένη στήριξη των παραγωγών και η αποτελεσματικότητας του μέτρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αφού το υπουργείο θέλει να τις παρουσιάσει ενώπιον των βουλευτών, ωστόσο δεν αποκλείεται να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς στη Βουλή.

Ενδεικτικές είναι οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος με δύο ερωτήσεις στον Γεωργαντά τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί το προϊόν της Κορινθιακής σταφίδας από την Ηλεία εξαιτίας των χαμηλών τιμών που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία διετία και έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς σε αδιέξοδο, ζητώντας από την πολιτεία να προστατεύσει τους παραγωγούς και το προϊόν, ώστε η Κορινθιακή σταφίδα να εξακολουθήσει να βρίσκεται στον κατάλογο των ελληνικών προϊόντων κατακτώντας και νέες αγορές του εξωτερικού.

Ανάλογη παρέμβαση είχε κάνει και ο Κώστας Τζαβάρας, καθώς και οι βουλευτές της αντιπολίτευση Μιχάλης Κατρίνης και Διονύσης Καλαματιανός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος