FOLLOW US: facebook twitter

Με ηλεκτρονική κάλπη οι Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ημερομηνία: 04-03-2024 | Συντάκτης:

-Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Συμβουλίου Διοίκησης με 14 υποψηφίους για έξι θέσεις!

-Τη θέση του Πρύτανη διεκδικούν το προσεχές διάστημα ο νυν Πρύτανης Χρήστος Μπούρας και ο πρώην Αντιπρύτανης Νίκος Καραμάνος

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Σε τροχιά Πρυτανικών εκλογών το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς σήμερα διεξάγεται η διαδικασία εκλογής ανάδειξης των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ακαδημαϊκού ιδρύματος, εκ του οποίου θα αναδειχθεί στην πορεία ο νέος Πρύτανης του ιδρύματος.

Οι υποψήφιοι για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι 14 σε αριθμό, δύο από κάθε Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, εκ των οποίων θα εκλεγούν οι έξι.

Ανάμεσα στους δεκατέσσερις βρίσκονται και οι δύο που έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν την θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το νυν πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα και τον πρώην αντιπρύτανη κ. Νίκο Καραμάνο.

Η εκλογική διαδικασία σήμερα, για την εκλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.Α.Ε.).

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η διαδικασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί μετά από επτά ημέρες δηλαδή την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκεί το σύνολο των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι υποψήφιοι για το Συμβούλιο

Οι υποψήφιοι καθηγητές ανά Σχολή είναι οι εξής:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

⦁ Χρήστος Μπούρας (Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής)

⦁ Δημήτρης Βαγενάς (Χημικών Μηχανικών)

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

⦁ Νίκος Καραμάνος (Χημείας)

⦁ Γιώργος Παπαθεοδώρου (Γεωλογίας)

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

⦁ Χριστίνα Καλογεροπούλου (Ιατρικής)

⦁ Περικλής Νταβλούρος (Ιατρικής)

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

⦁ Βασίλειος Κόμης (Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία)

⦁ Γεώργιος Νικολάου (Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

⦁ Βασίλειος Βουτσινάς (Διοίκησης Επιχειρήσεων)

⦁ Ιωάννης Βενέτης (Οικονομικών Επιστημών)

ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

⦁ Γεώργιος Τσιάμης (Μηχανικών Περιβάλλοντος)

⦁ Γεώργιος Σαλάχας (Τμήμα Γεωπονίας) – Ο κ. Σαλάχας είναι γνώριμος στην Ηλεία, καθώς έχει διατελέσει Κοσμήτορας στο καταργηθέν Τμήμα Γεωπονίας που λειτουργούσε στην Αμαλιάδα.

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

⦁ Κωνσταντίνος Φουσέκης (Φυσικοθεραπείας)

⦁ Νικόλαος Μπακάλης (Νοσηλευτικής)

Έπεται η εκλογή Πρύτανη

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής των έξι μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, εντός διαστήματος τριάντα ημερών θα κληθούν να αναδείξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη με τα οποία θα συμπληρωθεί το ενδεκαμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Οι έντεκα του Συμβουλίου είναι αυτοί που εκλέξουν στην συνέχεια το νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, εφόσον κυλήσουν ομαλά οι προβλεπόμενες διαδικασίες, να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα ώστε να προχωρήσει σύντομα η εκλογή νέου Πρύτανη και να μην τραβήξει σε μάκρος, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλα Ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του 11μελούς Συμβουλίου, η θητεία του οποίου είναι τετραετής από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως την 31η Αυγούστου 2028, εντός επτά ημερών θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρύτανη.

Οι δύο διεκδικητές

Μέχρι σήμερα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα του Πρύτανη, ο νυν Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας και ο πρώην αντιπρύτανης κ. Νίκος Καραμάνος.

Ο κ. Μπούρας είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες.

Ο κ. Καραμάνος είναι καθηγητής της Βιοχημείας και Οργανικής Βιοχημικής Ανάλυσης.

Εκ των δεκατεσσάρων που έχουν θέσει υποψηφιότητα, οι μισοί ανήκουν στην ομάδα του κ. Μπούρα και οι άλλοι μισοί στην ομάδα του κ. Καραμάνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος