FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά γνωριμίας με το κοινό, της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας, Βέγας

Ημερομηνία: 21-04-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 19-04-2023 στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδος η βραδιά γνωριμίας με το κοινό, της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας, Βέγας.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αφενός μεν για τον Βέγα και τις δράσεις του (εξορμήσεις, αστροπαρατηρήσεις και ομιλίες), για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε σχολεία όλων των βαθμίδων στον νομό μας και αφετέρου δε, να ενημερωθεί για τα όργανα παρατήρησης (τηλεσκόπια και κιάλια), για την αρχή λειτουργίας τους, τις δυνατότητες τους, τους διαφορετικούς τύπους, αλλά και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου. Μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να περιεργαστούν τα τηλεσκόπια της ομάδας, που βρίσκονταν στον χώρο, να θέσουν τυχόν απορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους, ή απλά να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους για τα όργανα αυτά που μας ανοίγουν ένα παράθυρο, στο αθέατο για τα μάτια μας, τμήμα του σύμπαντος.

Στη συνέχεια το κοινό παρακολούθησε έκθεση αστροφωτογραφίας των μελών του Βέγα και έπειτα την άρτια παρουσίαση-ομιλία που πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Βέγα και υποψήφιο διδάκτορα Αστροφυσικής κο Βαγγέλη Πασπαλιάρη.

Μέσω της ομιλίας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να “πετάξει” από την μικρή μας γη και να φτάσει στα όρια του Γαλαξία μας και ακόμα παραπέρα, μαθαίνοντας πλήθος ενδιαφερόντων στοιχείων για τα θαυμαστά ουράνια σώματα που μας περιβάλλουν και που μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας ή με τα τηλεσκόπια μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρατήρηση της Αφροδίτης (Αυγερινός ή Αποσπερίτης κατά την λαϊκή παράδοση) η οποία ήταν εκείνη την στιγμή ορατή στον ουρανό.

Το ΔΣ και τα μέλη του Βέγα θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Ήλιδας, καθώς και τον κύριο Βασίλειο Καψή για την παραχώρηση του πολύ όμορφου χώρου και την άψογη συνεργασία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος