FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές ο Δρόμος Εκεχειρίας 2023

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:

Δρόμος Ιφίτου & Κλεισθένη και παράλληλες εκδηλώσεις

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές, ο Δρόμος Εκεχειρίας 2023, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των Αγώνων), με τους κατοίκους των χωριών του Μονοπατιού της Εκεχειρίας να αποδεικνύουν ότι η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής.

Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη για τη διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων:

Ο Δρόμος του Ιφίτου και ο Δρόμος του Κλεοσθένη.

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας 2023” δόθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 6.00 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα, και ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, περίπου στις 4.30 το απόγευμα.

Έτρεξαν περισσότεροι από 400 δρομείς. Ιδιαίτερη σημασία για το νόημα και την αξία της Εκεχειρίας είχε η συμμετοχή δρομέων από την Τουρκία, Συρία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη,Κύπρο, Ολλανδία, Ισπανία, Ρουμανία, Φιλιππίνες, Αλβανία και Βουλγαρία.

Ο δρόμος του Κλεοσθένη2023

Το Σάββατοτο πρωί διεξήχθη ο Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη και τα αποτελέσματα εχουν ως εξης:

Κατηγορία Γυναικών:

1η Αδαμοπούλου Μάχη (RunAmaliada) 26:09
2η Αλεξοπούλου Ελένη (Ανεξάρτητη) 26:20
3ηΚοκκώνη Αγγελική (Ανεξάρτητη) 26:45

Κατηγορία Ανδρών:

1ος Σταθακόπουλος Νικόλαος (RunAmaliada) 17:23
2ος Βασιλείου Βασίλειος (RunAmaliada) 18:01
3οςΤζανέτος Διονύσιος (Ανεξάρτητος) 18:50

Ο Δρόμος του Ίφιτου2023

Το απόγευμα του Σαββάτου λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Ίφιτου 2023 και πρώτευσαν οι μαθητές δημοτικού η Νεφέλη Μαραθιά και ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

Από τους μαθητές γυμνασίου η Ελευθερία Παπανικολάου και ο Απόστολος Ντε Μαρίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος