FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η ανατολική ανάπλαση του Πύργου

Ημερομηνία: 10-05-2023 | Συντάκτης:

Έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την ανάπλαση συμπλέγματος δρόμων στην ανατολική πλευρά του Πύργου δημοπρατεί στις 30 Μαΐου η δημοτική αρχή, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού ιστού.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει τη ζώνη Καραϊσκάκη-Ολυμπίων και προβλέπει σειρά βελτιωτικών αλλαγών στο περιαστικό οδικο δίκτυο. Το ένα τμήμα της παρέμβασης προσδιορίζεται από το ύψος της πλατείας Μίκη Θεοδωράκη έως τη συμβολή της με την οδό Ναυσικά, την οδό Βιλαέτη (τμήμα της οποίας θα πεζοδρομηθεί) και το οποίο οδηγεί μέσω κλίμακας στον αύλειο χώρο του ΙΝ Αγίου Αθανασίου) την οδό Αγίου Αθανασίου τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη, τμήμα της Περικλέους και των εφαπτόμενων δρόμων της πλατείας σε επίπεδο πεζοδρομίων και οδοστρώματος.

Στην περιοχή παρέμβασης προβλέπεται η ανάπλαση πλατείας με την τοποθέτηση υποδαπέδιου συντριβανιού και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και καλλωπιστικών δενδρυλλίων. Συνολικά θα γίνει παρέμβαση σε περίπου πέντε στρέμματα.

Η περιοχή παρέμβασης επί της Ολυμπίων προσδιορίζεται από τη συμβολή της με την οδό Αλφειού έως τη συμβολή της με την οδό Γορτυνίας και περιλαμβάνει την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, καθώς και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και καλλωπιστικών δενδρυλλίων.

Επίσης, περιλαμβάνει σε τμήμα της οδού Αλφειού (από τη συμβολή της με την οδό Ερμού & Πέλοπος έως τη συμβολή με την Ολυμπίων) την αναμόρφωση του υφιστάμενου οδοστρώματος και την επισκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων λόγω φθορών που έχουν προκληθεί με το πέρασμα των χρόνων, καθώς και της υπάρχουσας νησίδας. Η επιφάνεια παρέμβασης φτάνει τα 7,1 στρέμματα.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι δρομολογείται παρέμβαση σε μια περιοχή επί χρόνια υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη, με στόχο την αισθητική και λειτουργική της βελτίωση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα αλλάξει αισθητά η καθημερινότητα των πολιτών, πεζών και οδηγών, και η ανατολική πλευρά σταδιακά θα αφήσει πίσω της την εικόνα εγκατάλειψης των παλαιότερων ετών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος