FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η 1η Γιορτή Ελιάς και ελαιολάδου στη Ζούρτσα

Ημερομηνία: 01-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Άψογη η διοργάνωση από τους συλλόγους Ν. Φιγαλείας και Φασκομηλιάς

Την πρώτη Γιορτή Ελιάς και Ελαιόλαδου διοργάνωσαν την Κυριακή το πρωί με επιτυχία και με την παρουσία πολύ κόσμου,  οι τοπικές αρχές και σύλλογοι της Νέας Φιγαλείας και της Φασκομηλιάς. Η Γιορτή είχε πολυθεματικό χαρακτήρα, ενημερωτικό, πολιτιστικό με λαογραφικά στοιχεία, γαστρονομικό και βεβαίως ψυχαγωγικό. 

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ένα σπουδαίο γεγονός για την προώθηση του ελαιόλαδου, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της Ζούρτσας που είναι ένας ελαιοκομικός τόπος, με απέραντα λιοστάσια που παράγει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα της Ηλείας και σαφώς στηρίζει την οικονομία της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί, οι σύλλογοι είχαν στήσει στην κεντρική πλατεία της Ν. Φιγαλείας τα τραπέζια με τα καλούδια τους, μικρά μπουκαλάκια με φρέσκο ελαιόλαδο για να προσφέρουν στους επισκέπτες για να το δοκιμάσουν με μπουκίτσες ζυμωτού ψωμιού αλλά και διάφορα χειροποίητα εδέσματα με τοπικές συνταγές από την Ζούρτσα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού. Παράλληλα η Γιορτή ελαιολάδου περιελάμβανε διάφορες θεματικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ομιλίες για το ελαιόλαδο αλλά και έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, ζωγραφική για παιδιά, ποιήματα και τραγούδια από μαθητές καθώς και παραδοσιακούς χορούς με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές από χορευτικούς συλλόγους. 

Εκτός από τους κατοίκους της Ζούρτσας, πολλοί ήταν και οι επισκέπτες από γειτονικές περιοχές ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στην πρώτη γιορτή ελιάς της Ν. Φιγαλείας η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι του δήμου Ζαχάρως αλλά και πολιτιστικών συλλόγων γειτονικών χωριών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος