FOLLOW US: facebook twitter

Κρητικό γλέντι με ρακές στο πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 01-11-2022 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η Γιορτή Τσικουδιάς του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ηλείας Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ για 12η χρονιά

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Τσικουδιάς,, διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή,  ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ. Στο μεγάλο αυτό καθιερωμένο κρητικό γλέντι συναντιούνται οι Κρητικοί του νομού που δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους με καζανέματα, άφθονο ρακί, Κρητικά εδέσματα, λυράρηδες και  κρητικούς χορούς. Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας είναι ένας από τους πολυπληθέστερους στο νομό, αφού πολλοί Κρητικοί επέλεξαν την Ηλεία για δεύτερη πατρίδα τους και ζουν εδώ πολλά χρόνια με τις οικογένειές τους, κρατώντας όμως πάντα στην καρδιά τους την Κρήτη. Κάθε χρόνο συναντιούνται στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου και βεβαίως στην Γιορτή Τσικουδιάς που είναι η εκδήλωση αναφοράς του Συλλόγου και φέτος έγινε για 12η χρονιά.

Έτσι την Κυριακή, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας οι Κρητικοί ενώθηκαν ξανά για να γλεντήσουν με άφθονες τσικουδιές, μεζέδες  και χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, όπως και πολλοί άλλοι Ηλείοι που κάθε χρόνο τιμούν την συγκεκριμένη εκδήλωση των Κρητών.  Στον περίβολο του Πάρκου Ξυστρή, στήθηκε όπως πάντα το μεγάλο καζάνι για τις τσικουδιές, από την… παραγωγή στην κατανάλωση δηλαδή και Κρητικοί, φίλοι Ηλείοι και επισκέπτες κεράστηκαν και αντάλλαξαν ευχές. Την γιορτή των Κρητικών τίμησαν με την παρουσία τους και τοπικοί φορείς και πολιτικοί του νομού, μεταξύ άλλων  ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, τον Δ/ντή του πολιτικού του γραφείου Γιώργο Καραστέργιο, την Φλώρα Παπαγιαννάκη και τον επιχειρηματία Κώστα Παναγιωτόπουλο, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής κ.α.

Επι της υποδοχής, το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητικών και η νέα πρόεδρος Μαντώ Σφυρογιαννάκη που τόνισε ότι ο Σύλλογος τους μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού από κάθε δράση, κάνει την δική του επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινώντας με την παραδοσιακή Γιορτή Τσικουδιάς, που είναι κάτι το ιδιαίτερο για τους Κρητικούς και αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από τους κατά τόπους συλλόγους Κρητών. Τέλος ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, επισήμανε από την πλευρά του ότι η Γιορτή Τσικουδιάς είναι πλέον εδώ και χρόνια θεσμός για την Ηλεία και τον Πύργο και για το λόγο αυτό μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Σύλλογος έλαβε και επιχορήγηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος