FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια

Ημερομηνία: 01-11-2022 | Συντάκτης:

Σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την ΕΛΜΕ Ηλείας

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας, φορείς και σύλλογοι.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα- καύσιμα φτηνά για τους πολίτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά καταστήματα και Επιχειρήσεις της Ηλείας σε σχετική ανακοίνωση τους επισημαίνουν: «Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, δημοτικά τέλη, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε!

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας,

στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας. Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημία.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα:

-Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

-Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης της άδικης φορολογίας των Δημοτικών Τελών στις φτωχές λαϊκές οικογένειες .

-Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

-Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

-Για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με

μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

-Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού».

Κάλεσμα και από ΕΛΜΕ Ηλείας

Στην σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Όπως τονίζει με ανακοίνωση της «Δεν μπορεί το 2022, ο μισθός μας να μη φτάνει ούτε για τις τρεις πρώτες εβδομάδες. Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία. Λέμε ένα μεγάλο φτάνει πια! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Όλοι και όλες στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια! Απέχουμε από τις εκλογές –παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία της 9ης Νοεμβρίου- Κανένα σχολείο να μην ανοίξει!».

Και από την ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας

Κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας. Με ανακοίνωση της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το Σωματείο μας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Ενέργειας γνωρίζει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» και της πολιτικής της πράσινης ενεργειακής μετάβασης. Πως από κοινωνικό αγαθό η ενέργεια γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα με χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος, την αδυναμία για διακανονισμούς, την μόνιμη έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να γίνει ανεχτό στον 21ο αιώνα να μας προκαλούν λέγοντας μας να προσαρμοστούμε γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε ή ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248