FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο η οικονομία και η περιφερειακή ανάκαμψη – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Olympia Forum στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 21-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που κάλυψαν όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών περιφερειακής ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του OlympiaForum που συνδιοργάνωσαν η εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών, συμμετείχαν είτε διά ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, κυβερνήσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ, καθηγητές πανεπιστήμιων, τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι του Τύπου, ενώ ταυτόχρονα, ανταλλάχθηκα απόψεις με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικών συνοχής σε εθνικό, περιφερειακό και κοινοτικό επίπεδο, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκών φορέων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2020/09/VAROUKSHS-1-380x200.jpg

Ο Πρόεδρος του Olympia και Διευθύνων Σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή, Λευτέρης Βαρουξής, κατά την έναρξη του φετινού OlympiaForum μοιράστηκε ένα από τα όνειρά του, το οποίο δεν είναι άλλο από το να  μπει η Αρχαία Ολυμπία στο πάνθεον της τέλεσης των καλύτερων συνεδρίων της Ευρώπης. Ο κ. Βαρουξής, μίλησε για την ιστορία της εφημερίδας «Πατρίς» και για το πώς από αυτήν εμπνεύστηκε την δημιουργία του Forum που διεξάγεται στην Ολυμπία, ένα Forum, το οποίο όπως τόνισε είναι μια σπουδαία αναπτυξιακή ευκαιρία και εξέφρασε την προσδοκία να μετεξελιχθεί σε θεσμό και πηγή περιφερειακής ανάπτυξης.

Full Grid - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στον χαιρετισμό του μίλησε για την ανάγκη να καταβληθεί μια επιτυχημένη προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Ελλάδα και, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, εξέφρασε την πίστη ότι θα καλύψει σύντομα το χαμένο έδαφος και θα μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια της εποχής που βρίσκεται μπροστά μας, στηριζόμενη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στην φιλοσοφία “δρούμε τοπικά, αλλά σκεφτόμαστε εθνικά».

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε για την προοπτική ανάπτυξης ΟΧΕ με στόχο να αποτελέσει το εγχείρημα του μέλλοντος για την Αρχαία Ολυμπία. Μίλησε για το αρχαιολογικό πάρκο που θα “ενώνει” τον αρχαιολογικό χώρο με τη ζωή στην πόλη, πρότεινε την ίδρυση Ταμείου Ωρίμανσης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών συζητήθηκαν ζητήματα όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών, η θωράκιση των κοινωνιών απέναντι σε φαινόμενα κλιματικής αλλαγής με έργα υποδομής, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, η περιφερειακή ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών διαδρομών και τοποθεσιών, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την πανδημία,  ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, οι προκλήσεις των «έξυπνων πόλεων», ο ρόλος του τουρισμού ως εργαλείου περιφερειακής ανάπτυξης κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος