FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρή τοποθέτηση από την Ρόιδω Μητούλα για την Πατρών-Πύργου: «Χωρίς δρόμο δεν θα έρθει η ανάπτυξη»

Ημερομηνία: 21-09-2020 | Συντάκτης:

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε η καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ΡόιδωΜητούλα, σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, προκειμένου να επιτευχθεί η τουριστική ανάκαμψη της Ηλείας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Olympiaforum, που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο στο κτίριο ΣΠΑΠ της αρχαίας Ολυμπίας, η κα Μητούλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο τουριστικό μοντέλο που θα αξιοποιεί το πολιτιστικό απόθεμα της Ηλείας και θα προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο τους θερινούς μήνες αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, επισήμανε πως για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα, θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα υποδομής, με σημαντικότερο τον αυτοκινητόδρομο, αφήνοντας αιχμές για την πρόσβαση στην Ολυμπία.

Photo gallery - Olympia Odos Page 2

«Η Ολυμπία είναι το κέντρο του κόσμου, οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να το μεταδώσουμε. Όμως η προσβασιμότητα δεν είναι καλή, ούτε από Βορρά ούτε από Νότο. Και ο τελευταίος περιφερειολόγοςξέρει πρέπει να γίνουν έργα υποδομής. Αν αυτά δεν γίνουν, τότε η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν θα επιτευχθεί ποτέ. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο δρόμος. Από τις παλιές ελληνικές ταινίες το ξέρουμε και το θυμόμαστε, “έρχεται ο δρόμος, έρχεται και η ανάπτυξη”.  Βεβαίως είναι τα γεωφυσικά χαρακτηριστικά που δεν της το επέτρεψαν, όμως σήμερα η τεχνολογία δίνει τις λύσεις. Έχουν γίνει πολλά έργα υποδομής, οπότε ο δρόμος μπορεί να ολοκληρωθεί. Θα πρέπει  να στοχεύσετε προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε  ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να φροντίσει και τη δημιουργικά υποδομών και μεταφορικών μέσων που θα επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε πολιτιστικές διαδρομές που προτείνονται και επιλέγονται από τους επισκέπτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος