FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας – Απαίτηση όλων: Να επανασυγκοληθεί η ενότητα των αιρετών της Ηλείας

Ημερομηνία: 20-11-2019 | Συντάκτης:

Σήμερα Τετάρτη οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, Αντωνακόπουλος και Λυµπέρης, θα συζητήσουν στην ΟΡΤ TV τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που αφορούν, κυρίως, τον δρόμο Πατρών – Πύργου.

Υπενθυμίζω, ότι ΟΛΟΙ οι Δήμοι της Ηλείας, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της, τουλάχιστον, μετά τη μεταπολίτευση, έβαλαν στην άκρη τους τοπικισμούς(τους οποίους πληρώνουμε και σήμερα, όπως με τα νοσοκομείαμε συνέπεια να μη λειτουργεί κανένα ικανοποιητικά), συνασπίστηκαν και με μια γροθιά να διεκδικήσουν για τον Νομό μας, ένα μείζον θέμα, όπως είναι ο δρόμος.

Και αυτό χειροκροτήθηκε από όλους τους πολίτες και φορείς της Ηλείας.

Όμως, ο υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλής με τη δοκιμασμένη μέθοδο «διαίρει και βασίλευε» κάλεσε όλους τους δημάρχους, εκτός από τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του Νομού, Τάκη Αντωνακόπουλο, γιατί όπως δήλωσε με πρωτοφανή προκλητικότητα και θράσος, δεν είναι καλό παιδί και κάνει μαζικές συγκεντρώσεις.

Πέραν αυτού του ατοπήματος (που δε ξανάγινε από άλλη κυβέρνηση), ο κ. Καραμανλήςεπανέλαβε τις ίδιες πομφόλυγες,αναμασώντας τις καλυμμένες προτιμήσεις του, για συγκεκριμένους «Εθνικούς εργολάβους»,  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σημειούμενη πρόοδο του έργου και την απένταξη του από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και ως συνέπεια την επιβολή διοδίων, αν κάποτε γίνει ο δρόμος… Και αυτά, πέραν των τεράστιων χρημάτων και αποζημιώσεων στις ήδη εκτελούσες το έργο εταιρίες, που θα καταβάλει ο πτωχευμένος ελληνικός λαός.

Το μέτωπο των δημάρχων, προφανώς, έχει διαρραγεί. Και οι δυο δήμαρχοι είναι πολύπειροι και πρέπει να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές τους, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου, όπως εύχεται και ελπίζει, πάνδημα ο ηλειακός λαός.

Χτίζει δρόμους η ομόνοια, τα γκρεμίζει η διχόνοια ή όπως λέει ο εθνικός ποιητής «Η Διχόνοια, που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός  χαμογελάει, πάρ’ το, λέγοντας, κι εσύ»….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος